FilmFett

2018-04-23
07:53:00

Late Phases

Ambrose må vara en blind gammal gubbe. Men denna vresiga karl är även krigs-veteran. Nu är han gammal och ensam efter hans frus bortgång, så han placeras på ålderdoms-hem i samhället Crescent Bay. Hans ledarhund Shadow reagerar direkt med hundskall mitt under natten och snart blir Ambrose vittne till en grannes mord och hur hans egna hund dödas slafsigt av en stor varelse som luktar...hund? Ambrose börjar snart förstå att varelsen var en varulv. Och han är fast beslutsam om hämnd nästa gång besten kommer tillbaka!
 
 
Först lite kuriosa. Tom Noonan spelar präst i samhället. Han är känd som skurken Cain i Robocop 2. Vi har även en liten roll av Dana Ashbook som spelade Bobby Briggs i Twin Peaks. Alla skådisar som medverkar i filmen är suveräna! Ambrose spelas grymt bra av Nick Damici, som jag oturligt inte sett mycket av innan. Annars är skådisarna grymma och fotot är mysigt.
 
 
Filmen fungerar mest som ett drama med skräck-element och det gör nog att även de hårdare kritikerna kan gilla filmen. För min del tycker jag den väcker liv i varulvs-genren och med gore-galore och en snygg varulvs-transformation så är Late Phases skön och välgjord.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: