FilmFett

2017-09-25
00:01:00

Halloween 2

Halloween är en klassisk och glassig skräckklassiker och en kultfilm i all sin prakt....problemet är bara att Robin redan recenserat filmen...SHIT ....å jag får resten...yey...
 
"I shot him six times! I shot him in the heart, but..."
Direkt efter det spännande slutet i första Halloween så ser vi hur Loomis springer runt staden Haddonfield i jakt efter seriemördaren Michael Myers men innan dess får vi ett av seriens allra bästa intron, som homage till pumpan i första filmen men denna gång får vi längre in! Filmen börjar med att Michael smyger runt grannskapet, norpar en ny kniv och fortsätter mördartåget med att döda en granne medans Laurie tas till sjukan och Loomis och i en rätt sorlig scen så får snuten från första Halloween Mr. Beckett veta att hans dotter är en av Myers offer och tar tillsammans upp jakten med Loomis, denna gången är det personligt. De hittar en misstänkt men de kör honom rätt in i en bil och det blir Paul Walker gång 2. På en radio berättas det om Laurie och de 3 döda  ungdomarna och att Laurie nu är på sjukan (som är full av idioter, rövhål å överkåta sköterskor, vad ägaren till radion inte vet är att Michael Myers är närvarande och hör vart hans överlevande offer är. Han beger sig direkt dit för att avsluta något han påbörjat för länge sedan. Vad har egentligen Laurie för koppling till Michael? Kommer detta avslöjande göra serien bättre eller sämre?
Is this because Im black?

För 4 år sedan recenserade Robin Carpernters första Halloween, nu avslutarjag serien och Halloween 2 står såklart först. Mycket ändras inom loppet av 1 minut,  Myers går från att vara en mystisk snubbe från att vara superman då han går genom glas, blir skjuten ett mångfaldigt många gånger samt får superstyrka. Halloween 2 liknar lite Fredag den 13nde 4, eller rättare sagt den senare filmen stal mycket av Halloween 2 då vi spenderar mycket av filmen på ett sjukhus där alla är antingen idioter eller sexgalningar, ibland båda och där vi får några av filmens bästa dödsscener såsom badkars scenen eller scenen där en stackare får en spruta genom huvudet, ush.  Halloween 1 var mer suspense, mer black christmas medans Halloween 2 sätter frön till den oslagbara hulk vi skulle få se i senare Halloween filmer i form av Myers som överlever precis allt. Vi får även lite lathundar, som att det springer runt en kille i exakt utstyrsel som Michael Myers trots att Myers tagit hans material under sin resa till Haddonfield, och ännu värre, snuten som kör in i stackaren från ingenstans...skulle han ha krashat med bilen endå? eller gjorde han det pga att han hade och som RÅKAR vara killen Laurie pratade om att hon var betuttad i i första filmen. Halloween 2 är okcså annnorlunda i att vi får mycket mer våld och blod, detta ledd till att filmne blev en medelmåtta succsee  men våldet blev bara mer och mer då de nådde toppen år 1996 med Halloween 666 då Myers från att ha strypt och smygit sig på suina offer lyfter en man till ett elskåp så att det sprängs.  Men Halloween 2 är också rätt creept och seg, Jag kanske hackar lite på den men jag diggar den, det är en bra uppföljare, har inte mycket fel i sig och knyter ihop säcken på ett mer cinematiskt sätt än första som använde ett rätt slött sequelbaiting sätt om man tänker efter, det är effektivt men slött gjort, här sprängs det och skjuts det och alla karaktärer får sig ett coolt eller värdigt avslut för att bana väg för nya Halloween äventyr, men mer om det senare. Halloween 2, inte en pefekt uppföljare men en av de bättre Halloween filmerna och perfekt som Double Feature tillsammans med sin klasisska föregångare. Halloween 2 får 3/5 Guldkameror.
 
Markus
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: