0

Everything is Illuminated

Efter tragedin som hette Blues Brothers 2000 så kommer nu en BRA film. Everything is Illuminated kan fylla dig med den värme och kärlek som saknades.
 
 
Den tystlåtna samlaren Jonathan samlar på ägodelar av folk han har träffat. Han älskar berättelser, liv och historier och detta är hans sätt att leva, genom andras liv. När hans farmor är döende så får han ett brev av henne som visar hans farfar med en okänd kvinna. Farmodern säger att kvinnan å kortet räddade hans liv från nazisterna, i Ukraina. Så Jonathan beger sig dit för att hitta denna namnlösa hjältinna. Om hon lever? Väl i Ukraina träffar han det häftiga slaffset Alex, som älskar USA. Samt Alex farfar, en blind chaffis och hans våldsamma blindhund. Fast den blinda farfadern vill bara undvika att jobba och låtsas vara blind, såklart, vilket att vet.
 
 
Filmen har ett sjukt vackert foto, med ljusa bilder och landskap. Berättad med mycket kärlek och enkelhet för att ge oss tittare en mjuk upplevelse. Lite som ett barn som ser konstiga människor för hur dom ser ut som. Alex och Jonathan är väldigt olika varandra, men han inga problem att hitta vänskap hos varandra. Alex är extremt nyfiken på USA och Jonathan gillar hans rättframma beteende.
 
 
Filmen gjordes av Liev Schrieber och Elijah Wood spelar rollen som Jonathan. Den är en suverän, feel good film som är enkel att gilla. Och ibland är enkla filmer de bästa!
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin