FilmFett

2017-10-19
15:15:42

Death Walks at midnight

 
Death Walks on High heels blev en stor hit så regissören Luciano Ercoli drämde till med en semi-sequel på samma sätt som Hot Fuzz är en sequel till Sean of the Dead. I Midnight följer vi Valentina, en modell med eget soundtrack och än en gång spelad av Nieves Navarro som spelade Nicole i Death walks with High Heels. Valentina ställer upp i ett experiment inom Toxicologi, läran om gifter för att hjälpa en viss Dr. Donati och ecperimentet går ut på att Valentina ska bli injekterad av ett nytt medel för å se om hon hallusionerar. Medans hon är hög som fasan ser hon ett mord, En man som ser ut som Becks granne i Beck filmerna slår ihjäl en kvinna med världens största och taggigaste knogjärn. Hennes drogar story hamnar i tidningen vilket gör henne upprörd då allt var lögn, ingen under drogandet var doktor, de var journalister som använde Valentina för att sprida anti HDS (en drog) propaganda.
somewhere...there's a chick wishing she'd get fisted with one of these....

Giovanni Baldi som huvudjournalisten heter kommer undan och Valentina kommer hem till en lapp utan signatur men instruktioner om hur hon tar sig till hennes nästa modellgig. Fasa slår till då på detta gig möter hon mannen hon sett i sin drog illusion som utförde mordet och de befinner sig även i samma rum! Valentina undkommer dock tack vare hennes pojkvän Stefano som kommer till hennes undsättning men tror henne inte om mannen med järnhandsken. Baldi berättar senare att visionen hon sett faktiskt skett, 6 månader sedan mördades en kvinna av mannen med järnhandsken och Baldi vill att de teamar upp för att fånga mördaren men det som gör denna glass lilla lingon på top är att mördaren läser Baldis tidning och vet att Valentina sett hans ansikte så nu är det en katt och råtta lek där alla spelar båda rollerna.
Jag säger inte att Alan Moore stal denna bild ur filmen till sin berömda bild av Jokern i Killing Joke....men erkänn...de är rätt lika?
Man lär sig mycket bara man tittar sig omkring, på filmens omslag (Arrow utgåvan) står det klart å tydligt att Luciano Ercoli och Nieves Navarro aka Susane Scott är gifta så inte undra på att hon får huvudrollerna, denna å High Heels är 2/3 filmer de gjort tillsammans, ett bra antal och inte överdrivet som Colin Natlin och hon hans fru vad hon nu heter. Tillskillnad från Death Walks on High Heels så är Midnight en renodlad Giallo, inte så mycket snut och polis denna gång med ett fantastiskt vapen, en dödlig näve, visst lite likt Freddy kruegers handske men det är kul att se annat vapen än knivar och strypobjekt och fan, denna blir de kreativa med, låt mig berömma filmen lite fan. Filmen är jävligt bra, jävligt spännande och jag erkänner, vissa scener satt jag på stolsänden och blev indragen i storyn, som en riktig giallo ska få en. Med roliga kamera trix och ett å annan illusion gör de publiken förvirrad på helt rätt sätt och mer och mer intresserad. Filmen är inget Giallo mästerverk men den går över att vara en av de många mediokra rullarna inom genren och jag rekomenderar denna mest utav de 5 filmer vi haft i temamånaden hitils och över dess föregångare Death Walks on High Heels. Death Walks at Midnight är en jävligt bra Giallo, se denna, ingen storfavorit inom genren men får en värdig plats på top 10 listan. Death Walks at Midnight får 4/5 Guldkameror.
Markus
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: