0

Nightmare City

Ett skepp kommer lastat! Med vadå? Zombies...eller ja rättare sagt ett militärt flygplan. I en europeisk stad vi inte får veta namnet på har det skett en radioaktiv läcka på ett kraftverk och skadan är stor. Så stor att en av Kraftverkets designers ska dit och undersöka det enligt en tvnyhet. Detta hör chefen på Mr. Millers tv station och skickar deras bästa reporter och kamera man till flygplatsen för att möta den inbjudna gästen för en exclusive intervju...han skickar Mr. Miller men i flygtornet ovanför möts kontrolltornet av ett flygplan som visar sig vara en militär transport som landar på flygplanet. Polis kallas in och öppnar dörren till planet men möts inte av soldater, men utav zombies! Eller ja De kan använda vapen och springa så de är mer radioaktiva människor, däribland mannen Mr. Miller (som för övrigt bevittnar händelsen) skulle intervjua. Miller flyr hjältemodigt och tar sin story till live TV där han påbörjar sin vittnes historia men avbryts av tvbolagets chef.
I en udda tvist är sminket förjävligt men blodeffekterna asnajs
Miller förbjuds av militärens högsta man att avslöja något för att undvika totalt kaos men han ringer och varnar sin fru men när han ringer säger hans hushållerska att hon precis åkt men faran är närmare än han tror då Zombisarna snart attackerar dans studion på hans tvkanal vilket resulterar i att massakern sänds live till varenda hem i Italien dom får se ett stort antal stympningar och till och med ett avhugget bröst och värst av allt, de som blir bitna, eller ens skadade av en zombie blir en själv vilket sätter eld i rumpan på Militären samt Miller som ger sig ut på de farliga gatorna för att hitta sin sexiga fru.
kolla upp Perukhorn, lär er lite....deras ansikten påminner mig om perukhorn
Denna review är en milstolpe för mig, detta är nämligen en review jag skriver när jag är sjuk och går på lactuloise, ett förstoppningsmedel vilket resulterar i att filmen jag idag reviewar tog dubbelså lång tid  att sitta igenom ....3 dubbel om man räknar tiden jag spelade angry birds på toan.. Hur som helst Umberto Lenzi, ett namn som ständigt poppar upp i Markus del, den coola delen av filmfett (inga tjejer tillåtna). Så jag har nämnt detta tidigare, jag är inget fan av zombie rullar....såvida de inte är italienska! Zombi är ett skräckmästerverk, City of the Living Dead är en underskattad pärla, fan till och med skit som Hell of the Living Dead är mer underhållande än din genuina amerikanska/brittiska zombie rulle. Nightmare City har ett lovande concept...eller produktion med Lenzi som regissör och Slevio Cipriani står för musiken men Zombie sminket är  illa, de är bara pizza fejs på varenda jäkel men gore effekterna är rätt bra och som nästan varenda Lenzi film innehåller den bröst så...extra poäng. Nightmare City är en jävligt blodig och våldsam film, alltså så gillar jag den men i jämnförelse med Lucio Fulci är Lenzi mer Bruno Mattei (Hell of the Living Dead) och detsamma är musiken, bra zombie score men i jämnförelse med Fabio Frizzi faller Cipriani tyärr kort men ensam står han högt. Är du sugen på en go italiensk film som ger dig det bästa från Zombie 2 och 3 (det vill säga våld, blod, pang pang ochtuttar) men kort sagt det är en bra och underhållande b-rulle men en svag motståndare. Nightmare City får 3/5 Guldkameror.
 
Markus