0

Nekromantik 2

Rob, filmens förra huvudkaraktär är död efter ett lång och plågsamt självmord involverande en kniv. Rob var ingen schyst snbbe, Rob var nekrofil som stal kroppar så han och hans flickvän kunde sexa med. I slutet av första Nekromantik ser vi i det absoluta slutet hur en kvinna gräver upp Robs kropp å vi ska tro det är Robs ex som stuckit med deras lik men det visar sig vara en ny karaktär vid namn Monika, även hon är tänd på de döda. Monika gräver upp Rob (i vad som känns som realtid) och tar med sig det...föredetta...honom till sin lägenhet full av tavlor ac X-ray bilder samt mycket sjuksköterska prylar, det är ju dock hennes yrke så varför inte. Monika börjar göka Robs kropp i en scen som får mig vilja kräckas..men musiken är vacker...
"I want to master life and death." Theodore R. Bundy.
Monika lever livet med en döling så ser vi hur en ny karaktär, Mark försöker få jobb med att dubba över porrfilmer, det funkar inte så bra, men Monika och Föredetta Rob gör en homage till den äckligaste scenen i första filmen med liknande slow motion effekt och liknande musik, + död mans kuk ser vi i bild.. Robs ex, Betty från förra filmen gör en cameo då hon är påväg till Robs grav för att gräva upp hans kropp men blir frustrerad när någon redan hunnit före. Medans Monika fixar till liket så möter vi Mark igen som får sin dejt inställd vid bion och bjuder då med första bästa person som råkar vara Monika. Monika och Mark faller för varandra men Monika har ju ett par skelett i garderoben...bokstavligen som hon inte vet hur Mark ska reagera på. Kommer Mark gilla idén att ha ett ruttnande lik i sänghalmen? Kommer Monika behöva välja mellan Marks eller Dölingens hjärta? Hur kommer Mark reagera om han hittar fluglarver i Monikas murra??

Oroa er inte, som tur är allt våld i filmen fejk
 
Nekromantik 1 var inte världens bästa film, en av de groteskaste visst men det fanns mycket som var välgjort, effekterna, kameraarbetet och framförallt musiken. Jörg Buttgereit vet verkligen hur man gör en fin film, en talang han spenderar på att göra filmer om nekrofili och göra hela tyskland och Europa äcklade....Jörg är en fantastisk människa.Nekromantik filmerna må vara hans mest kända verk men han har även gjort Saw liknande filmer å splatter gore rullar och står bakom den tyska seriefiguren Captain Berlin men Nekromantik är hans mest kända å de bör de vara då de verkligen är Jörgs gåva till oss dödliga efter han återvänt till vilken dimension han nu kommer ifrån. Nekromantik 2 är mer av det där du ville ha av en Nekromantik uppföljare, visst Robs lik är inte lika groteskt som det ruttna liket i första men Monika har håriga armhålor så det jämnar ut sig. Filmen är en tyst rulle, vi får den första dialogen vid 22 minuter in i filmen, jag hade inte ens tänkt på det, men endå så är skådespelarna bra, de säger mycket utan dialog och de verkar realistiska, de är faktiskt ett gulligt par om det nu inte var för det faktumet att det finns en 3dje part med 0 hjärtslag i sekunden inblandat. Precis som första filmen så är detta endast en film jag ser för att utmana mig själv, ännu ett av mina offer som jag drog över och är precis lika "bra" och äcklig som Nekromantik 1, se den om du vill utmana dig själv eller helt enkelt vill se en äcklig film....eller om du gillar snusk med dölingar... Nekromantik 2 får 2/5 Guldkameror.
 
Markus