0

James Bond Sämst Till Bäst (10-6)

Yes, så är vi här. Topp 10 bästa! Delat i 2 delar....för jag är en jävel!
 
 
10: A View To a Kill
Levande Måltavla är en film jag inte gillade först. Men vid andra titten så var jag frälst! Visst, det är en väldigt rak story. Bond undersöker mordet på en person som genomfördes av mördaren MayDay. Men actionsekvenserna räddar filmen. Särskilt mot finalen då magnaten och geniet Max visar sin brutalitet genom att borra skott i sina medarbetare. Huset i Phantasm används och miljöerna i filmen är spektakulära. Och Cristopher Walken gör sin bästa.....Christopher Walken imitation? 3 av 5 guldkameror.
 
 
9: The World is Not Enough
Världen räcker inte till när Bond tvingas undersöka mordet på en oljemandat. Kan hans dotter vara ansvarig? Eller dom som kidnappade henne för några år sedan? Skurken i dramat är som tagen från en teater-föreställning. Oförmögen att känna smärta, fördömd att dö av en kula i skallen som sakta borrar sig till hans hjärna. Och fighter på olje-riggar mot motorsågs-beväpnade helikoptrar. Det är en mäktig upplevelse. Men varför i helvete var Denise Richards med? 3 av 5 guldkameror.
 
 
8: The Spy Who Loved Me
007 hamnar i ryska agenten XXX onda öga när hon vill avrätta agenten för hans mord på hennes gubbe. Men tills dess måste dom jobba för att hitta undervattensbasen som en galen forskare driver. Dom slåss mot jätten Jaws, som är ryslig som en motståndare med dödliga käftar. En sjukt skön, vacker och strålande episk film med alla rätta element från 007! 3 av 5 guldkameror.
 
 
7: For Your Eyes Only
Återigen en film jag inte gillade först. Men uppskattar nu. Storyn är mycket svag, då förra filmen, Moonraker var överdriven. Bond letar efter en okänd fiende som vill ha ett farligt vapen. Men vem kan han lita på? Mer av en spionfilm och mindre action. Men sjukt charmiga karaktärer och en skidjakt med musiken som får håret att resa sig på Markus armar. En ojämn, men enklare Bond-rulle. 3 av 5 guldkameror.
 
 
6: Live and Let Die
Introlåten är stark nog att få de döda att dansa. Och storyn, där Bond jagar drogbaroner i träsk, undviker krokodil-hålor, jagar skurkar i världens coolaste båtrace. Och slåss mot en-armade klo-försedda fiender. Pappa Älskar Film har öppnat mina ögon till att förstå varför filmen är sjukt grym. Den är speciell och har allt jag vill ha! 4 av 5 guldkameror.
 
Robin