FilmFett

2017-05-28
15:10:15

The Thing From Another World

John Carpenters remake från 80-talet räknas som en av tidernas bästa sci-fi rysare. Så hur är då denna filmen, som producerades av Howard Hawks? Och hur mycket fyllig onödig info måste jag klämma in innan jag snackar om filmen? Inte mycket, för nu kör vi!
 
 
En kaptenbas på Alaska har ett överflöd av karaktärer. Majoriteten är män, fast sekretreraren Nikki är den enda bruden där. Och hon verkar ha tycke för en kapten som jobbar på basen. Men allt är inte som det verkar, för en forskare upptäcker ett skepp mitt ute i isen och han hittar även något som verkar infryst. Isblocket hackas ut och tas med till basen. Snart råkar en av karaktärerna slänga en elektrisk filt över isblocket och något bruter sig ut. En vrålstark och livsfarlig varelse, som verkar vara imun mot smärta! Vem är varelsen och hur mycket kommer hända under duellen mot denna...sak?
 
 
Det finns ett överflöd av karaktärer och en form av cynism i dialogen. Detta är inte er vanliga "oj, vad livat det var på krogen i lördags" attityd. Detta handlar om karaktärer som ser sitt jobb på ett väldigt seriöst sätt och tyvärr hamnar i trubbel för det. Det blandas mycket logik och dom säljer fint in att varelsen härstammar från någon typ av utomjordisk växt. Kort sagt, som en roligare kemi lektion.
 
 
Med en spännande sista akt, en eldscen som får mig att undra hur säkerheten var på inspelningen, samt en underhållande stämning som håller sig mot tidens onådiga nävar. 3 av 5 guldkameror.
 
Robin
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: