FilmFett

2017-05-16
18:26:00

The Cynic, the Rat & the Fist

Polisen Tanzi satte en gång en ökänd brottsling vid namn Luigi i finkan men en dag flyr Luigi och utlovar hämnd, rätt standard men i en scen så hittar Tanzi en injudan till sin egna begravning i posten. Tanzi uppmanas att hålla sig borta men detta vägrar han och detta slutar med att han mördas.....eller åtminstone det är just vad Luigi, Chinaman som han kallas tror, då Tanzi överlever och hans kriminal orginasion börjar snart göra affärer med John Saxons karaktär Mr. Dimaggio .  Tanzi vandrar åter igen gatorna som en död man den här gången och får reda på att Chinamans kriminella gäng har trakasserat massa lokala affärer och krävt dem på cash, inklusive hans egna morbror.
Trodde seriöst under hela filmen att detta var  Richard Harrison från Ninja filmerna av Godfry Ho

En gammal bekant kommer och säger till Tanzi att hans syster Lina och Tanzis älskarinna Nadia är i knipa då Chinamans gäng tagit henne till sin prostutitionshärva. Tanzi ger sig ut utan tvekan och befriar dem, sedan norpar Dimaggios bästa mans bankpapper och tar ut 90 miljoner och som socker på såren får Tanzi Nadia att ringa Dimaggio och säga att allthopa var Chinamans påhitt för att vända de 2 klanerna emot varandra. Men Chinaman är inte dum utan misstänker att det är hans gamla ärkefiende.
*Kom ihåg nått qoute till senare, det blir pinsamt om du bara flabbar, PS ta bort detta senare Markus, annars blirre bara mer pinsamt*

The Cynic, the Rat and the Fist är en standard poliziottesco rulle, är detta dåligt? Nej för i helvete, den är asbra men följer nästan samma trummslag som Syndicate sadists, ensam snubbe mot en cyndicate som fejkar sin egna död, 2 gängbossar istället för en, Tomas Milian på en motorcykel, en kvinna som är bland de enda som filmens hjälte bryr sig om förutom han själv. Helt klart en av filmens bästa scener är då John Saxon spelar golf, inte med hål eller så utan hans green är en fastbunden mans ansikte och sedan bussar han sina blodtörstigaste hundar på stackarn, endast en italienare skulle komma upp på en sådan scen. Något annat en skapare som Umberto Lenzi skulle komma undan med är att bara slänga in bröst helt från ingenstanns, precis som i beastmaster då en av filmens skurkar råkar visa lite för mycket bröst utn att någonpåpekar det sker exakt samma sak i denna rulle. En svag punkt är att filmens hjälte är lite ointressant, han gör coola saker men hans personlighet är lite stel, han visar inte riktigt känslor utan är en typisk "snut" bara, det är typ allt. Skurken är med lite ointressant, en av de där som sitter och ger order och reagerar på när hans planer misslyckas...till en början, han bättrar sig sen och blir den grymma Tomas Milian vi alla känner. Filmen är spännande och har bra story och musik, karaktärerna är välskrivna för det mesta (förutom det tidigare nämnda) och bjuder på mycket action. och våld precis som man vill ha ur en poliziottesco rulle. The Cynic, The Rat & The Fist får 3/5 Guldkameror.
 
Markus
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: