FilmFett

2017-05-20
07:11:00

Italian Connection

2 gangsters, en svart vid namn Frank å en vit vid namn David(hej jag heter Quentin Tarantino å jag tänker låna den här storyn till min film Pulp Fiction) skickas ut på uppdrag till MIlan ifrån deras egna New York för att hitta en pimp vid namn Luca som står ansvarig för att ha slarvat bort en stor last av heroin och de måste se till att de inte upptäcks av den italienska maffian som också vill ha Luca Canalis huvud serverad på ett fat åt Don Vito (inte gudfadern) som tyvärr inte vet att bland dem finns en förädare. I Milan träffar de Eva, deras hemliga kontakt som är helt oviss om duons uppdrag men som genast slår gnistor med David. Medans Snutarna träffar Milans maffia för å göra affärer om få labbarna på Canali levande så unnar sig Luca lite sällskapstid med sin sjuka dotter.... vem är skurken i det här dramat nu igen?
" you dont have balls, no balls you got, you just don have any balls"
 
Då Canali är pimp försöker våran dunder duo att nå honom via hans jobb, de ger sig ut på gatan och jagar horor i form av intresserade kunder men deras hemliga agenda är att muta dem för info men these hoe's ARE loyal då en av dem ringer till Canali och tjallar. Men 2 New York snutar är Canalis minsta problem då Milans Don vill träffa han eftersom Luca har blivit allt för mäktig i staden, något Don känner sig hotad av. Vem får avsluta Canalis liv? Kommer det bli maffia krig mellan Italien å New York? Kommer vi få se Mario Adolf i den 3dje filmen?
"Only Dickheads hire jerks!"

Så 2 gangsters på uppdrag av en högt upsatt kriminell boss iklädda i kostym och har olika hudfärg,....likheterna med Pulp Fiction är strålande. Men dessa 2 män är det minst intressanta med filmen, Mario Adolf är tillbaka! Vem? Han som spelade Rocco i Calibre 9, trots att detta är del 2 i den trilogin och delar skådisar så är karaktärerna och handlingarna helt olika. Mario Adolf är fan en gud inom Italiensk snut film och en av de bästa jävla skurk skådisar jag skådat, mer underskattad skurk skådis får man leta efter. Jag hejar fan på Luca, han är så sympatisk med sin sjuka dotter, roliga kulör och snygg kavaj, får Gudfadern att blekna i jämnförelse då han även är fett med hotfull och helt jävla oförutsägbar medans filmens 2 hjältar...är tråkiga, de är muskler och attityd utan mycket kött att hugga tag i och ja Tarantinos homage karaktärer i Pulp Fiction är mycket bättre och intressantare. Precis som Calibre 9 så gör Mario Adolf filmen, han är det bästa i båda filmerna och vad jag förstår dyker han inte upp i del 3 av trilogin, The Boss men det gör Henry Silva om spelar David i denna. Lite seg manhunt film där målet är det mest intressanta i filmen, seriöst, utan Adolf hade dessa 2 filmer bara varit sevärda men han gör den inte bara minnesvärda utan även fantastiska.   Filmens hjältar har sina stunder men de är mest bara genuina inom Poliziotteschi genren, detta är inte dåligt, de är bättre än de flesta amerikanska och framför allt svenska snutar (Beck å Wallander, inte våra riktiga snutar), men inom Poliziotteschi finns det mycket bättre snutar att välja mellan. The Italian Connection får 4 av 5 Guldkameror, En vild resa med en galen "hjälte" i en film med en av de bästa biljakterna på äldre dar, nermejade barn, bröst och naket, Ta allting som Calibre 9 inte var och så har du Italian Connection som tar det där extra steget att pumpa upp volymen till 11...utav 5 möjliga (NInja Sex Party refferens där ni!)
 
Markus
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: