FilmFett

2017-03-28
20:16:15

Prince of Darkness

Som en del av John Carpenters Apocalypse-trilogi så introducerar jag härmed Prince of Darkness, en syn på om demoniska makter beslutar sig för att ta våra öden. Tidigare hade han inspekterat utomjordingarnas förödande makt i The Thing och senare var det människans fantasi i In The Mouth of Madness.
 
"Hello... Hello... I've got a message for you... and you're not going to like it."
 
Forskare på ett universitet kopplas samman, då en präst, spelad av Donald Pleasense behöver deras assistans. I källaren till en kyrka så finns en gigantisk behållare med grön sörja som flyter omkring. Snart inser forskarna att materiat knappast går att identifiera. En efter en drömmer de sjuka mardrömmar och ser konstiga saker. Värre blir det då uteliggare börjar hota dom utanför kyrkan. Men när en av tjejerna i gruppen blir besatt så börjar saker gå riktigt illa!
 
 
Carpenters musik har alltid varit betydande, men här så är jag inte lika imponerande. Den är repetiv och lite tråkig på något sätt. Han har smällt ihop en rad ansikten från hans förra filmer. Donald Pleasence, Victor Wong, Dennis Dunn och Peter Jason. Alice Cooper har även en roll som en sadistisk hemlös.
 
"Where are you...? Christ?"
 
Filmen har några coola scener med baggar och kryp som påminner vagt om Halloween 3. Råheten hade dock inte imponerat mycket om det inte vore för den obehagliga känslan av hopplöshet, som om att djävulen själv stirrar på foskarna och skrattar åt deras tama försök att förstå vad som händer.
 
Men detta är en svagara Carpenter-rulle. Tyvärr. Den lyckas inte få den extra kryddan som hans andra filmer bidrog till.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: