FilmFett

2017-03-29
22:12:12

Image of Bruce Lee

Filmen börjar med att en man står på kanten av en hög byggnad och hotar att hoppa …han är omringad av media, polis och sin familj. Just när mannen hoppar dyker en man i Bruce Lee liknande kläder (de där gula han hade i Game of Death som senare var med i Kill Bill) och försöker rädda honom....TYVÄRR har mannen en protesarm som Dragon, filmens Bruce Lee,  greppar tag i så mannen faller till sin död. Vi möter sedan en snut som har problem med fejkpengar på en krog. Snuten springer in i Dragon och efter en fight så teamar de upp att hitta de falska sedlarnas ursprung, deras huvudmisstänkta är en snubbe vid namn Han som började på botten, skapade sitt emperium och lever nu livets goda dagar som en rik man tillsammans med sin son. De får info av Interpol om Hans liga har ett stort möte och vi får veta allt om Hans kulplaner.
"He challenged the world with his fists of fury"

Dragon ger sig direkt ut efter Komura, en av Hans närmsta män men han kommer undan så Dragons snut kollega drar till flygplatsen där en av Hans son Steven ska hämta upp hans förtjusande dam vid namn Donna som Steven är släkt med. Då Han och hans gäng är i Hong Kong har Kimura fått iuppdrag att vara deras röst, hand och kommando i Japan men Kimura tänker köra solo då hans betaling inte är så bra och tillsammans med Donna till hans sida för att förgöra Han innefrån.
Vill du lära dig mer om Brucesplotation rullar? Klicka på bilden!

Bruce Lee spelas av Bruce Li, en av de mest frekventa Bruce Lee kopior tillsammans med Bruce Le, Dragon Leel Kim Tai-Jung och Bruce Leung Siu-Lung. Den enda intressanta figuten i filmen är Bolo Yeung som spelar Komura såg vi t.ex i Blood Sport och Double Impact där han slogs mot Jean Claude Van Damme och även i Enter The Dragon. Som en Hong Kong rulle levererar de mycket av de tropes man gillar, dålig dubbning, galen action, mycket ljudeffekter och framför allt jävligt mycket Kung fu, är det en bra Kung fu rulle? Nja, handlingen är lite seg, det tar ett tag att komma in i handlingen, jag trodde t.ex Dragons snut polare var en av gangstersarna innan det avslöjas vem han är.  En rolig detalj är att varenda jävel, skurk som snut, kan Kung Fu, det är establiserat, ALLA asiater kan Kung Fu, är det, en gammal Hong Kong rulle lärde mig det. När man väl kommer in i handlingen så blir det en underhållande kung fu rulle, medelmåtta gangster/yakuza rulle och Bruce Lee har inget med saken att göra förutom att en av skurkarna nämner att Dragon ser lite grann ut som han. Detta är ännu en sån där ” bruce Lee” film där endast hans namn på omslaget har nått att göra med den riktiga Bruce Lee, hade filmen hetat något annat så hade vi haft en mer intressant film, det är filmens titel den lider av.The Image of Bruce Lee är en klar 2.5/5 Guldkameror, verken dålig eller jäkligt dålig med Bobo Yeung (som satan i min gata har medverkat i fler Brucesplotation rullar än en hamster har hårstrån. Hjälten är typ den mest mediokra hjälten någonsin, han är endast en kung fu docka utan personlighet men är en jäkel på att fightas.
 
Markus
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: