FilmFett

2017-06-06
13:49:59

The New Adventures of Pippi Longstocking

Efter att Pippi Långstrumps pappa försvinner till havs så flyttar hon in i Lilla Villakulla tillsmamans med sin häst Alfonso, inte Lilla Gubben och Mr. Nilsson, som i denna film inte är en döskalleapa utan en Kapuchin. Med sig har hon en kasse guldpengar. Villa Villekulla har länge varit ett öde hus som ska rivas, dess rykte lockar ett syskonpar, Tommy och Annika som genast blir vänner med Pippi som gärna berättar historier om kannibaler och kurrikurridutt ön där pappa är negerkung (det stod så i böckerna, ni kan inte rasistförklara mig, hora). snart dyker en köpare upp och vill köpa Villavillekulla vid namn Mr. Blackheart och senare köper Pippi glass och godis åt ett helt barnhem. Officer Kling eller Klang anländer och även Tommy å Annikas pappa men Pippi norpar en motorcykel med sidovagn och flaxar med armarna så att den flyger precis som i Pippi på rymmen.
Före

Pippi får en rival i form av Pruskiluskan, eller Mrs. Bannister som hon heter i denna film som vill sätta henne på barnhem då Pippi bor ensam i Villavillekulla och de kör " jag är ett barn, detta är mitt hem alltså ett barnhem" argumentet.  Senare när Pippi och vännerna är på utflykt så attackeras hennes hem av 2 bovar Rype and Rance (Dunder-Karlsson och Blom) men Alfonso och Herr Nilsson hindrar dem. Hela filmen har hitils tagit element från första Pippi filmen men den andra halvan lånar mer från Pippi på Rymmen då Pippi bygger en minihelikopter och rymmer med Tommy och Annika och möter Konrad med sitt kalasklister och andra Pippi Historier som vi känner igen berättas på ett nytt sätt såsom Pippipå rymmen och Pippis första och enda dag i skolan.
Efter, don't do Pippi folkes

Okay det finns endast en annledning till varför jag valt denna som dagens film, och det är endast för att kunna säga att filmens stjärna, Tami Erin nu för tiden gör porr.....ENLIGT MSN då den verkliga historian var att hon sålde ett sex tejp för å tjärna cash på det innan hennes expojkvän hann göra det samma och sedan åkte hon dit för en DUI och har gått på AA möten och sedan denna film har hon inte gjort så mycket inom media förutom att vara model å med i tv talk shows  På Twitter kör hon tydligen någon kampanj för att få burka och niqab bannlysta i västvärlden. En av de stora ändringarna är att vi ser hur Pippi tog sig från båten till VillaVillekulla och att djuren har ett udda sätt att kommunikecera såsom Lilla Alfonso Gubben säger "noway" i ett gnäggande. En sak denna Amerikanska version gör bättre än den svenska är att åtminstone ha ett montage som visar hur Tommy/Annikas och Pippis vänskap växer då i den svenska versionen blir de bara PANG bffs. barnskådisarna är sådär bortsett från Pippi hon själv, Tami är en bra barnskådis och musiken är mer cheesy än min meny när jag äter på Max Hamburgare. Att se en amerikansk Pippi är fan absurdt, som att se en rysk kopia, det är kul att jämnföra de båda versionerna och den Amerikanska versionen av Småland ser ut som en av städerna man ser  i slutmontaget från Halloween 3 då alla barnen köper masker. Filmen är fan sevärd, speciellt för att se ett svenskt hem sett i en Amerikans ögon.  The New Adventures of Pippi Longstocking är en sevärd film trots att den svenska är bättre endast pga nostalgi och denna film endast funkar pga nostalgin för en svensk, man kan spela ett spel som går ut på att gissa Pippi historien innan den hinner utvecklas fullt ut. The New Adventures of Pippi Longstocking får 3.5/5 Guldkameror.
 
Markus
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: