0

The Mind's Eye

Zack Conners har telepatiska krafter och han är inte ensam. Det finns många som har samma gåvor. Men när han kidnappas och förs till en anstallt av professor Slovak så får Zack ett erbjudande om att kunna kontrollera sina krafter med hjälp av kurer. Zack går med på det, och får snart veta att hans flickvänn Rachel är där. Men Zack tror hon är fånge, då dom aldrig träffas. Zack befriar Rachel och dom försöker fly anstallten. Men Slovak låter dom inte fly så lätt och ger sig på jakt med blodiga resultat!
 
Mondays are a bitch...
 
Filmen beskrivs som Scanners-uppföljaren som aldrig fanns. Och visst fan är det som Scanners. Den håller tillbaka lika mycket som Markus när han kaskadspyr av potatis. Det är ingen rolig syn....eller jo, det är det faktiskt. Kort sagt, ben bryts, huvud sprängs, ögon ploppar ut och yxor flyger runt som fåglar i ett rum. Total kaos. Allt med dark-synth musik samt en jägare med endast ett öga, som påminner om Snake "I don't give a fuck about your war" Plissken. Låt oss inte börja snacka om finalen....okej då! Den är fläskig som bränt kött en midsommarafton.
 
 
Hela sista delen av filmen är värt dess väntan. Synd bara att filmen har tråkiga miljöer. Men vem bryr sig när den fokuserar på ljussättning och brutalitet. Detta är den bästa sci-fi filmen jag såg 2016...mest pågrund av brist av just den varan förra året. Nåväl!
 
 
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin