0

Cannonball run

Det våras för Cannoball Run, årets största racetävling och ungefär som i Deathrace 2000 får vi följa massa lag som alla är ute efter bucklan men vi får följa JJ McClure och Victor Prinzman som kär en gammal ambulans i racet. Prinzman är en lat och oftast sen klumpig mekaniker på JJs mack där de jobbar på JJs bil som ska delta i racet som är ungefär 3000 miles långt där många bettar varje år. Vi möter även racerföraren Blake å hans bedragar polare Morris som spelas av Dean Martin och Sammy Davis Jr. Vi får även möta en spion vid namn Seymoure spelad av vem annars än Roger Moore... Även Japans kändaste racer förare ställer upp i Cannoball racet spelad av Jackie Chan.. Med en Shiek, 2 redneck bröder, en rik entropunör medans JJ och Victor skapar en rivalitet med 2 sexiga brudar i krogen som visar sig vara deltagare i tävlingen också.
Filmens näst bästa duo
JJ möter en smexig kvinna vid namn Beauty vilket Victor strular till det med sin närvaro och en romans i slutet av filmen är oundvikligt, det är uppenbart. Racet påbörjas (TILLSLUT!!) och JJ och Victor skaffar sig en full doctor till sin ambulansracerbil medans den rika snubben försöker förstöra racet med JJ snor hans flicka så de får en kvinnlig assistent.... sedan bär det av mot carlifornien tillsammans med alla andra Cannonball Runners. Vem kommer vinna? Vem kommer försvinna? Kommer vi få några glada skratt eller kommer man sitta och bli distraherad av filmens dåliga klippning?

Filmens bästa duo....oj kolla sitter visst en till person i bilen...
 
Så många framtvingade skämt….så mycket ugh, från alla James Bond parodin med Moore…visst det finns lite roliga scner då han hotar skjuta sin egna mor för hon lägger sig I för mycket annars är det bara Dom DeLuise som är mer nervös vrak medans Burt Reyonalds spelar cool med allt under kontroll. Klippningen är rätt skräp med då det verkar vara filmklipparens första projekt, vi klipper från en scen, får en kort stund av rappakajja och så klipper vi sedan tillbaka till den första scenen som om inget har hänt. Alla kändis cameos såsom Davis, Jackie Chan i en tidig amerikansk roll och Roger Moore i en type castad roll som hemlig, charmig agent med james bond liknande musik. Lite av filmens politiskt okorrekta skämt är rätt roliga men det är MÅNGA skämt som de försöker som verkligen får en att grina illa, tyvärr är Dom DeLuise kanske den sämsta karaktären i filmen, världens Jar Jar Binks medans Ray Reyonalds bara är tråkigt, han är för chill, det finns ingen konflikt där han dyker upp utan han antingen löser det efter en klipning eller sweet talkar sig ur det, visst det finns bra karaktärer av samma typ men det finns INGEN konflikt och han känns inte som en riktig karaktär.  Många av stunten är coola fast det är uppenbart att det för det mesta är stuntförare. Men gillar du bilar som krashar å kör så spana in den, men för mig är det en film med lika mycket humor som en kolonoskopi och är lika förutsägbart som en fotbolls match mellan Tysklands landslag mot ett lag bestående av marsvin. De suger ut all talang ur skådisarna men det är inte alls den sämsta komedin men den sämsta jag sett på länge. Cannonball Run är krash och bang (inte alls lika mycket som Deathrace 2000 dock), inte mycket annat och därför får Cannonball Run 1/5 Guldkameror.