FilmFett

2017-08-26
08:04:00

The Aviator

Bombplan flyger över himlavalvet med fanatisk hastighet, men filmen läggs på is under några månader. Varför? Jo, filmens regissör, Howard Huges, begärde fler moln på himmeln! Han är minst sagt en hård man att jobba med. The Aviator är Martin Scorseses film om den stora mannen, Howard Huges!
 
 
Howard levde under 20-talet och blev en av världens rikaste män, då han ärvt ett miljonärsföretag. Men det räcker inte! Han spelar in sin långfilm, Hell's Angels, med scenen jag nämde ovanför, när ljudfilmen kommer på bio....så han filmar om sin film för att den skall ha ljud! En uppoffring som kostar miljonbelopp.Han bygger flygplan, frestas av kvinnor och lever ett hektiskt liv. Men vad få människor visste...var hans inre kamp. Baciller är hans fiende. Människor är hans fiende. Ljud är hans fiende. Och allt håller på att falla samman för Howard Huges!
 
 
Det finaste i filmen är Howards relation till Kate Hepburn, som varnar honom om kändisskapet och vad detta kan medföra. Howard lyssnar inte, vilket leder till hans emotionella förfall. Han tillbringar även en hektisk middag hos hennes familj, där samtalsämnen kolliderar till en soppa och han har svårt att höra ett enda ord. Trots detta var hon oerhört viktig i hans liv, då hon förstod honom mer än någon annan.
 
Detta är en lång film, över 2 timmar. Och den präglas av några fina scener här och var som påminner om Scorsese. Men hela han är inte här! Han lägger krutet på några scener, men närvaron av Scorsese, som kan berätta saker som en tickande bomb, finns inte!? Försökte han för mycket? Kanske. Leonardo DeCaprio försökte nog också för mycket och blev därför en ojämn skådis som titelrollen, Huges, själv. Hade han gjort rollen idag vore det nog mer passande. 
 
 
Med hjälp av ljussättning som visar de störande element som Huges irriterar sig på, så blir filmen mer psykisk än förväntat. Vi får även bevittna en sjuk plancrash som nästan förstörde Huges liv. Och en rättegång där Huges använder sitt skarpa intellekt för att vända motståndarens ord mot sig själv! Filmen har bra scener, men jag ville veta mer om Huges. Mer om hans senare dagar i livet. Mer om Las Vegas. Mer av allt.
 
2 av 5 guldkameror.
 
Robin
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: