0

Rock and Rule

Så efter att människan utrotats från jordens yta har djur utvecklats till humonida varelser med 5 fingrar på vadera hand å 5 tår. Mutanterna har nu byggt ett samhälle och ett av städerna heter Ohmtown, hit flyttar Mok, en pensionerad rockstjärna som är fulare än livet där han och hans datorer försöker knäcka koden att med hjälp av en speciel röst som han söker kunna öppna en portal till en annan dimension, en helvetes dimension så att en ond varelse kan ta sig igenom denna portal. På annat håll så möter vi Omar och Angel och deras amatör band som aldrig får ett namn. Trots innre konflikter mellan Angel och ledsångaren Omar så lyckas de genomföra en låt som Angel skrivit till Omars stora besvikelse. Angels låt lockar Mok som äntligen hittat den sista igridiensen i hans portalplaner, den speciella rösten som tillhör Angel. Mok skickar en av sina goons att lämna ett medelande till Angel vilket han gör under den mestopassande tiden då hon och Omar juckar i en bil.
Någonstanns där ute finns det fanart av dessa 2 karaktärer som råpippar....
 
Omar, Angel och deras 2 bandmedlemmar drar till Moks palats där de möter hans 3 idiotiska vakter men ävel Mok som ser ut som Nosferatu efter han haft en misslyckad plastikoperation. Medans Mok tar med sig Angel för att få sin röst  så tar de 3 vakterna hand om Omar och de 2 andra bandlemmarna. Angel frestas med lycka och rikedomar om hon lämnar bandet och är går från 0 till holy shit, den onda snubben var ond. Mok kidnappar Angeloch kastar ut Mok och bandmedlemmarna som först tror hon medvilligt dumpat dem men bestämmer sig sedan för att åka tillbaka till Moks palats och rädda sin vän och hindra Mok från att tillkalla en demon till världen.
"When I want your opinion, I'll give it to you"

Gillar du ful animation? GILLAR DU ATT ROCKAAAA FETT! WINGED HUSS....ehrm, vi har här Många artister, Debbie Harry, Cheap Trick, Lou Reed, Iggy Pop och ett special framträdande av Earth Wind and Fire kända för September och en av bandets medlemmar sjöng Easy Lover med Phil Collins...jag är inget dunder fan av dem men September är en klassiker. Precis som jag sa så är animationen rätt så ful...på karaktärerna, världen och metalliska ting såsom bilar, vapen osv är snygga men ful design på mutanterna är urgh. Syntwaven som dundrar genim en hel del av filmen är.... JÄÄÄÄÄVLIGT välkommen, försök hitta soundtracket och i en rolig scen så finns det ett band där alla som spelar är Ziggy Stardust lookalikes och deras musik kallas för "cats drowning in boiling water" och är en rak pik mot David Bowie. Handlingen är rätt b, skurken är tamare än den katt han troligen utvecklades från, snygg animation men ful karaktärs design, de försöker göra en mus/människa hybrid attraktiv men hans personlighet är irriterande och det enda stora som jag kan rekomendera att du ser flmen för filmen  är musiken. Rock and Rule vinner dock pris för den fulaste animerade karaktären genom tiderna i Mok som seriöst ser ut som om Tim Curry från Rocky Horror blandat med en kräkpåse efter Salo med en personlighet som en 5-åring vars sångröst inte alls matchar hans talande röst. Rock and Rule är verkligen en udda blandning gott och blandat där de äckliga godisbitarna är överdrivet äckliga och de goda bitarna söta och stimulerande för stunden men långt ifrån minnesvärd eller rekomendendationsvänlig. Lyssna på soundtracket istället! Rock and Rule får 2.5/5 Guldkameror.
 
Markus