FilmFett

2017-08-13
18:42:10

Killer Joe

"If you insult me again, I will cut your face off and wear it over my own. Do you understand?"
 
Chris är en drugdealer som är i trubbel. Hans puckade mor har stulit från honom och nu är han skyldig pengar till maffian! Han vänder sig till sin dummare far, som bor med sin nya sambo, och Chris fiende. Chris berättar att om hans mor dör så ärver hans lillasyster Dottie de pengar hans mor har i försäkring. Och det är ingen liten summa! Dottie tvekar inte en sekund, så hon säger att dom ska göra dådet. Men för detta behövs ett proffs! Polisen/lönnmördaren Killer Joe säger ja till jobbet, men behöver pengarna först. Eftersom dom inte har pengar, så får han ta Dotties oskuld, vilket hon går med på. Chris tycker detta har ballat ur och vill inte längre mörda sin mor...vilket leder till trubbel!
 
 
Killer Joe är en sjuk berättelse! Dialogen är rapp, invecklad och jävligt rolig, ungefär som Big Lebowski. Men med en bys oskyldighet som i Fargo. Men denna filmen gjordes inte av Bröderna Coen, utan det är William Friedkin (Exosisten och To Live and Die in L.A), som står bakom rodret. Och det märks, då filmen har kraftigt intressanta karaktärer att följa.
 
"My payment is 25 thousand dollars, in cash, in advance. No exceptions."
 
Alla skådisar är otroliga och Matthew McCounaghey spelar den invecklade mördaren Joe. Annars gillar jag såklart även Thomas Hayden Church som den puckade pappan Aiden Smith, som omedvetet drar skratt åt en annars mörk film. Är den obehaglig? Lite. Men är den rolig? Ja! Om man gillar mörk humor kommer ni finna den suverän! Om ni tycker om långa scener och ett slut som lurar alla, så är det en fantastisk film.
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: