0

Dead Island

Vad gör man om man inte har så många roliga filmer att recensera och när Markus vrålar som Gunde Svan att jag ska "skyndy, skynda, hämta nycklen"? Jo, jag kan väl försöka hitta nyckeln och låsa upp hans bur....eller så kan jag skriva ett spelinlägg på FilmFett istället!
 
 
I Dead Island spelar du en av 4 karaktärer som du får välja. Jag minns inte helt hundra, men jag tror det var två töser och två pågar. Sen får du ett intro om hur värsta partajet är på ön och hur en snubbe, som är packad som Tomten, stövlar in och dricker ännu mer. Då träffar han på de olika rollerna du kan spela som, ser lite zombies här och där, men är för bäng för att märka något. Och sen kysser han sin säng i vad som kan vara den tyngsta sömnen någonsin.
 
 
Det lustiga är att det spelar ingen roll vem du väljer i spelet. Du vaknar alltid upp i samma jävla rum som han var i. Så...varför ens välja karaktär, om du bara vaknar upp i samma rum? Varför har du samma story som fullot i introt om du spelar en valfri roll? Och varför sågs alla 4 rollerna i spelets intro? Det är ju som att John Mclane skulle både vara gisslan och hjälte i Die Hard och vara tvungen att rädda sig själv?! I alla fall...ditt jobb är att ta reda på varför du är imun mot zombies samt hitta ett sätt att ta dig därifrån levande.
 
 
Sidouppdragen är lika roliga som att leta efter nycklar i en och en halv timme. Hämta detta, fixa detta, rädda denna personen. Men fighterna är sjukt sköna. Det är blodigt kul att rusa runt med en slägga, sjunga Slegdehammer av Peter Gabriel och svinga den likt en rasistisk granne slänger kommentarer om samhället. Miljön är också väldigt tilltalande, och stor som fan. Ön tar ju aldrig slut! Det blir kul när man får hagelbrakare också. Ren skam att spelet hänger sig konstant. Tekniskt är det långt ifrån bra, men det finns någon underhållning i det, trots allt!
 
2 av 5 guldkameror.
 
Robin