FilmFett

2017-08-15
19:00:00

Dead Heat

Rånarligan slår till igen! Dom har skjutit sönder en juvelaffär och hamnar i en eldstrid mot polisen, som verkar vara dåliga skyttar, då inget händer då polisen skjuter. Tur då att Roger Mortis och Doug Bigalow är där för att slakta skurkarna....fast även om tjuvarna blir nerskutna så reser dom sig upp igen! Roger rammar dom med chefens bil och lyckas döda dom. Men läkaren på stationen säger att dom var lik INNAN dom blev döda...igen. Duon undersöker saken vidare, men tyvärr dödas Roger Mortis (otur att han heter Mortis i efternamn!). Doug tänker inte låta sin vän dö, utan återupplevar honom via nån magisk maskin han hittat! Nu måste halv-zombien Roger hitta dom riktiga skurkarna inom 10 timmar...innan han dör igen, på riktigt!
 
"You are under arrest. You have the right to remain disgusting."
 
Denna duo är guld värda! Doug Bigalow drar alla skämt så ofta han kan, och han gör det med perfekt tajming utan att verka hemsk. Att se Roger Mortis som en vanlig, odöd människa är ganska kul, fast även sorgligt, då han vet att han kommer dö igen. Faktum är att duon är anledningen till att se filmen! Tup som Markus och jag här på FilmFett!
 
"That's a good choice! Brings out your eyes."
 
Det finns två scener som är sjukt sköna! En scen i ett slakteri, där zombie-maskinen får allt djurkött att leva och attackera vår polisduo. Du har inte levt förrens du har sett kyklinglik flaxa runt på film! En annan scen är mer grotesk, då en viktig karaktär i filmen förvandlas till kompost, då personen faller ihop, som köttfärs. Det fanns en annan, liknande scen, som tyvärr kliptes bort, vilket är lite tråkigt. Men den finns med på 88films bonusmaterial.
 
"Roger, maybe you ought to get yourself a change of clothes. Being dead isn't something you should advertise."
 
Vad tycker jag då? Jo, det är kul med Vincent Price i en liten roll mot slutet. Och filmen är skön, men kunde behöva roligare element, som slakteriet, typ.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: