FilmFett

2017-04-02
11:01:00

T.P: Pilot - Northwest Passage

 
Det är en vacker morgon i den lilla staden Twin Peaks. Naturälskaren Pete Martell kysser sin motvilliga fru och vandrar ut för sin passion: fiske. Men denna morgon ser han något utanför sitt hus som han inte ville se. Något som skulle förändra allt. Laura Palmer, stadens mest älskvärda personlighet, är mördad. Vågorna från ån har fört henne till hans hus, invirad i plast.
 
"She's dead. Wrapped in plastic."
 
Hela staden sörjer och polisen är snabba på att börja sin undersökning. Men snart kommer en special agent från FBI: Dale Cooper, en glad och livfull person med en stark analytisk förmåga. Han anländer till staden för stt lösa brottet och detta är början på en annorlunda tv-upplevelse.
 
 
Twin Peaks är inte långsamma på att introducera udda karaktärer. Som Magaret/Log Lady, som bär runt på en stock vart hon än går. Eller Lauras energiska och rebelliska pojkvän Bobby Briggs, som inte verkar påverkad av något. Eller den våldsamma Leo med hans misshandelsrelation med sin fru Shelly.
 
Pilotavsnittet är ett långt avsnitt, vilket gör upplevelsen ganska seg. Men samtidigt är det ett hypnotiskt avnsitt och detta tempot hade aldrig gjorts tidigare i tv. Man vill se mer, vilket var tur att vi fick göra, då Twin Peaks fick en fortsättning.
 
5 av 5 guldkameror.
 
Robin
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: