FilmFett

2017-04-09
05:06:00

Frankenhooker

Jeffery är en ung doktors student som sysslar med  makabra experiment, som att sätta ett öga i en hjärna för att skapa en levande skapelse, något hans fru Elizabeth verkar vara helt okay med. På en födelsedagsfest i Elizabeths fars ära så har Jeffrey uppfynnit en radiostyrd gräsklippare som Elizabeth demostrerat och i prosessen råkar hon döda sig själv, något som gör Jeferey mycket upprörd. Han bestämmer sig för att återuleva henne, men tyvärr är det enda han har sparat från henne hennes huvud så nu behöver han bara hitta resten av kropssdelarna. Medans hans mamma gnäller på han att börja dejta tjejen i affären så har Jeffry en lanerad middag med de få kroppsdelar han lyckats samla på sig av Elizabeth, såsom ett huvud, en fot och andra oidentifierade delar.Under middagen delar han med sig av sin ide till det avhuggna huvudet att han tänker sätta hennes huvud på en porrstjärnas kropp, eller rättare sagt, många strippor ska bygga upp hans perfekta fru.
"Want a date? Looking for some action? Need some company?"

Men då Jeffry inte har mage nog att ta ett liv så kokar han upp en makaber plan, så han bestämmer sig för att gå undercover och köpa kroppsdelar av de kvinnor som säljer sina kroppar mot pengar, och han har ju kvar sina pengar han fick vid jul. Utav en pimp så köper han massa crack kokain som han senare genetisks manipulerar och ger till ett gäng kvinnor som han bjuder dem på under en orige han anordnar. Under origen så börjar hororna att sprängas, nu är Jeffry som en unge i en godisaffär och det är bara att välja. Han tar med sig delarna hem och börjar bygga sitt frankenstein monster till festmö, men delarna av horor har en stor negativ effekt på den kvinnan han en gång älskat.
"What are you, some kind of a Swede? You're talking to me in Swedish in Times Square!"

Frankenhooker kommer från samma galning som gav oss alla 3 Basket Case filmerna och Brain damage (en riktigt underskattad psykadelisk film), en viss Frank Henenlotter, denna är kanske hans mest välgjorda, basket case påminde om en explotation rulle och BrainDamage är mer artsy fartsy, denna är den som är mest main stream skulle jag nog säga. Patty Mullen som spelar Elisabeth brukade vara en playboy tjej och i början bär hon en tjockdräkt för att framstå som tjock och som Frankenhooker så kör hon konstant ett ryck med ansiktet, först är det rätt kul, men det pågår genom hela filmen. Sättet Jeffrey samlar kroppsdelar på är rätt makabert....ge horor sprängande kokain så samlar han bara upp likdelarna sen. Det var menat att scenen skulle se fejk ut, det är uppenbart dockor de spränger...men jisses vad illa till mods man känner sig, hans förklaring? De dödar ju endå sig själv med knarket så detta är bara ett sett att öka takten i det långa självmordet. För att inte nämna scenen där Jeffry har en hel hög med avhuggna tuttar i en hög. Det finns även massa refferenser till Mary Shellys Frankenstein såsom Jeffrys efternamn Franken och Elizabeths efternamn Shelly och såklart delen där de bygger en ny människa av likdelar i ett labb med massa udda manicker. James Lorinz är jättebra i rollen som Jeffry Franken och vi får även se den legendariska tv värden John Zacherle i en cameo som väderman på tv, detta är Frank Henenlotters andra film han dyker upp i då han tidigare var rösten till parasiten i Brain damage. Frankenhooker är en underhållande makaber rulle som tillskillnad från andra filmer inte bara har ett märkvärdigt namn och inget mer, denna har både underhållande namn och underhållande innehåll och här på filmfett får filmen hela 3.5/5 Guldkameror.

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: