FilmFett

2017-04-18
21:05:00

Demons

Vi följer en ung kvinna som åker tåg till sin destination, men på tågstationen så känner Charyl som hon heter, sig förföljd av en snubbe i mask som ger henne en biljett till biografen Metropol till folk och hon ber om en till till sin kompis Kathy. Den kvällen drar de till Metropol, en udda biograf där en riddare på en motorcykel hållandes en mask står i foaljen. Gästerna dyker upp inklusive en pimp med 2 hoes, varav en av hans hoes uppmärksammar masken i foaljen, men när hon börjar pilla på den så skär hon sig. Cheryl och Kathy möter 2 unga pojkar som troligen kommer bli kärleksintressen vid filmens slut. Filmen börjar, det visar sig vara en skräckis och buografen är som halvpackad med unika karaktärer och filmen handlar om ett par ungdomar som vanhedrar Nostredamus (en gammal seer som förutspådde Hitler, 9/11 och massa hemskehet under världshistorien) grav.I filmen hittar de en liknande mask som den en av filmens hoes, vid namn Rosemary hade på sig, även filmkaraktären skär sig och han blir en demon. Just då börjar Rosemary blöda och går iväg för att torka upp.
 

På toaletten börjar Rosemary må dpligt och sakta förvandlas hon till en demon som börjar döda folk och infektera dem med demon förbannelsen....typ som en zombie. Snart får resten av biobesökarna se vad som hänt. Sedan bryter helvetet ut, det är demon versus männsika, och deras antal sjunker hastigt men när alla jobbar tillsammans har de åtminståne en chans att överleva. Kommer våra unga par att komma därifrån levande? Varför kommer de inte ut från biografen? Om demonerna styr på biografen, hur ser det då ut utanför biografen?
 
 
Och så har man ju sett filmens bästa låt live in concert, skryt
Efter nästan 2 år av att skjuta upp den review så är den äntligen här, och hur är filmen? FENOMENALT UNDERHÅLLANDE! Denna film börjar som en skräckfilm, har en mellanakt som en skräckfilm och slutar som en postaprocalyptisk film. Trots att man inte ser så mycket av jordens ende i slutet så känns det verkligen som om att det pågått medans vi spenderat majoriteten av flmen inne i biografen, vi har till och med en jävla helikopter som brakar igenom taket. Specialleffekterna och sminket är skit snygga och denna är helt klart Lamberto Bavas bästa film, vi har tidigare kollat in hans Macabre och även hans pappa, filmlegendaren Mario Bava som efter denna film borde vara mycket stolt över sin son. Dario Argento står för produktionen och det märks, den är top notch och har fantastisk musik, en av de bästa soundtracks till en skräckfilm någonsin utöver Fabio Frizzi. Men filmens stora frågetecken är något som verkligen får en att grubbla....vart fan kommer masken ifrån? Den bara hänger dä, hur lång tid hängde den där innan tjejen började pilla på den? Men filmens minus är ingenting jämnfört med alla filmens positiva sidor, från all rockmusik från Accept t.ex, till helt okay skådespelare, visst de är inget spciella och jag har endast sett en av skådisarna i en annan film, ”pimpen” som är på biografen spelar en liknande karaktär i Demons 2 och denna är verkligen en pärla inom italiensk filmistoria, trots att demonerna i filmen mer linknar zombies så har den förtjärnat sin cultstatus, till och med Silent Hill spelen gör homage till filmen med att ha en biograf som heter Metropol efter denna film. En perfekt film för en kult filmkväll och en av de bästa italienska skräckisar, helt klart på min top 20 italienska skräckisar,Demons får 3.5/5 guldkameror. Skräckfantast som rockfanatiker kommer ha en fantastisk stund med denna rulle.
 
Markus
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: