0

War Dogs

Innan vi går in på dagens recension tänkte jag bara säga att det kändes fel att 12-åringar satt och glodde på bion och skrattade åt dess skämt. Dom fattar tydligen inte poängen med War Dogs.
 
 
Efram (Jonah Hill) springer på sin gamle skolkamrat David (Miles Teller) på en begravning. David har det surt i livet. Tur då att Efram har en idé som kan få båda att bli rika. Efram är påläst om vapenindustrin och är redo att börja sälja vapen till militären genom suspekta metoder. David vill inte vara på alls, förrens hans tjej blir gravid. Nu jävlar måste David fixa stålar till sin brud och Efram och David ger sig in i en värld av pengar, våld, fester och väldigt, väldigt farliga olagligheter.
 
All the money is made between the lines.
 
Filmen marknadsförs som en komedi, men då majoriteten av skämten är rätt svaga så tycker jag vi ska se den som en dramathriller. Om du inte är 12 år och gillar Family Guy, för då kan du se detta som årets bästa komedi. Tvärtom ser jag denna rullen som en obehaglig berättelse om hur rikedom kan sabotera en rad relationer. Trots detta är det inte en "in-your-face" metod att få oss att inse budskapet, utan den är öppen att tolka. Det finns säkert folk som tycker pengar är mäktigt och gillar filmen för temat om pengar.
 
 
Det är en uppenbar Martin Scorsese-kopia som läggs framför oss. Filmens intro är identiskt med introt i Goodfellas. Det finns även några svaga scener i filmen som gör att den känns rätt tom ibland. Men detta vägs upp med dramatiken då David och Efram blir ovänner, eller en vass biljakt, eller filmens absolut bästa scen, de 3 minuterna innan sluttexten. Skådisarna gör också ett fint jobb och jag hoppas Teller kan gå vidare efter F4antastic.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin