0

Lucy

Scarlett Johansson spelar Lucy, en brud som råkat i trubbel med maffian. Dom tvingar henne att gömma en drog i hennes mage för att skeppa den utomlands. Men något går fel och drogsäcken spräcks upp. Detta leder till att Lucy trippar ballz och snart blir hon överdrivet intelligent. Del för del så växer hennes intelligens, men också faran för att hon kan dö av...överintelligens? Tur att ingen på FilmFett lider av sånt. Läkaren Samuel Norman (Morgan Freeman) kan hjälpa henne, men först vill hon hämnas på gangstern Mr Jang.
 
Så när man är smart kan man....odla händer?
 
Lucy är lika ointelligent som Limitless, som delar samma story. Men denna filmen är så dum att den blir underhållande som bara fan! Lucy har ett överdrivet sentimentalt telefonsamtal med sin mamma (tror jag), som inte nämns förrens att filmen vill ha en ledsam konversation. När filmen vill ha en biljakt så flippar filmen på rödbetan och det blir en förödande sekvens av bilvolter, människor som krossas och Lucy som orsakar allt detta. Men det bryr sig varken hon eller filmen om och den rullar vidare i samma okonsekventa takt.
 
I just love to trip dem ballz, man!
Det är inte bara dessa ögonblick som är puckade. Lucy är en smart tjej som kan hacka datorer och läsa folks tankar, se system i beteendemönster, samt andra autistiska saker som gör henne till ett levande lexikon. Men den korianska maffiabossen Mr Jang (Oldboy och I Saw The Devil) fattar nog inte ett skit vad hon säger då hon ifrågasätter honom om en massa saker....på engelska. Smart move, girl!
 
(What the heck are you saying, girl?)
Trots detta är det en underhållande film som har lite cyberpunk stil ibland.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin