0

Jackpot

Norsk thrillerkomedi brukar inte tilltala Markus intresse. Men jag är lite mer openminded för nordisk film så den här rullen fick jag glo på. Är den värd den 20an den kostade?
 
 
Efter en våldsam skottlossning på porrklubben Pink Heaven i gränsen mellan norge och sverige så anländer polisen. Kommisarien möts dock av en överaskning när han träffar på Oscar och placerar honom i aresten. Under ett förhör återberättar Oscar den udda berättelsen om hur han hamnade i en skottlossning med kriminella på en porrklubb.
 
Oscar arbetade som ansvarig för några f.d kriminella som försöker återfå stabilitet i livet efter finkan. Oscar är hederlig, men hans kollegor är fortfarande inte så "rena" i deras personligheter. Så när alla blir miljonärer på lotto så påbörjas problemen, då de under ett bråk råkar döda en kille. Nu är dom miljonärer med ett lik i Oscars lägenhet.
 
 
Jackpot är en snöbollseffekt som eskalerar och spårar ut. Den visar hur saker kan leda till konsekvenser och våldsamma lösningar. Jackpot är även baserad på Jo Nesbös kända bok Arme Riddere. Han är även ansvarig för förlagan på en annan thrillerkomedi. Huvudjägarna. Om jag kommer se den eller inte återstå att se.
 
 
Jackpot är en blodig, saftig och underhållande rulle med komiska ögonblick. Oscar är en skön, osyldig individ som råkar i trubbel och sånt uppskattar jag. Men filmens blodiga final (på porrbutiken) kunde varit häftigare.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin