0

New Nightmare

 
Äntligen den sista filmen i den episka sagan om Freddy Krueger! Och nu när Wes Craven är tillbaka så är allt perfekt! Eller?
 
 
Heather Langenkamp är den inte alltför kända skådisen som tidigare överlevt i första Nightmare filmen. Nu är hon gift och har barn, men ska återvända till att göra en ny Nightmare-film. Hon är inte övertygande glad över beskedet, men tycker att det kommer vara kul att jobba med Robert Englund och Wes Craven igen. När hennes son får problem att sova så blir Heather lite rädd. Likadant när hon drömmer om en massaker som Freddy's plasthandske genomför. Men allt är ju bara på låtsas...eller?
 
 
Meta-film är underbart! Man kan skoja om Hollywood och samtidigt göra en stabil film. Jag har tidigare nämnt The Player som en av de bästa meta-filmer någonsin. Men när en film är lika händelselös som New Nightmare så tycker jag man sabbat poängen. Telefonen som ringer konstant får mer screentime än Freddy och borde därför få top-billing över skådespelarna. Musiken är tung som satan, vilket inte alls passar en händelselös film. Allt som händer är att Heathers barn kliver runt i cirklar och upprepar "never sleep", vilket är läbbigt, men inte så creepy tredje gången.
 
 
Markus tycker filmen är cool, kanske mest för att han gillar idén med en seriös meta-film som lurar publiken lite. Jag har svårt för detta och tycker filmen tar sig själv för seriöst. Det blir en final som är helt okej, men det räddar inte filmen, som blir den svagaste i serien. Den verkar vara en love it or hate it.
 
1 av 5 guldkameror.
 
Robin