1

Jason goes to Hell, the Final Friday

Efter att specialstyrkan ÄNTLIGEN lyckas döda Jason genom att spränga han i 1000 bitar, hur tog han sig tillbaka till Crystal Lake efter New York?.....bryr du dig verkligen? Hur som helst, JASON ÄR DÖ! Och filmen har endast börjat. På bårhuset så dessikrerar en doktor det lilla som återstår av Jason  och märker att Jasons hjärta fortfarande dunkar.....doktorn får då för sig att äta upp det dunkande hjärtat PGA ANNLEDNINGAR och blir då besatt av Jasons ande. Doktor Jason tar då och börjar mörda folk. Då hyr de in en prisjägare som vi aldrig sett tidigare, men vet tydligen allt om Jason som berättar för oss att Jasons kropp må vara död, men han kan skaffa sig nya kroppar och ja tro fan det för under hela filmen springer han runt å byter kroppar som pappa älskar film byter kalsonger efter ett Sasukhi maraton. Så våran prisjägare berättar att Jason måste överföra sin mask grej till en av hans släktingar för att återfödas.

"Oh, yeah? Planning on smoking a little dope, having a little premarital sex and getting slaughtered?"

Det är inte helt lönlöst dock! Släktingarna har ett hemligt vapen, ett par knivar som är det enda som kan ta död på han. Så vi har Jasons systerdotter Jessica som tillsammans med hennes pojkvän Steven ska ta död på han....de är tråkiga karaktärer.... hur som helst! Utför titeln vad den lovar?Är detta den sista fredag den 13nde? Är det verkligen över?

 "I'll have a Voorhees burger and a side of Jason fingers."

Det är inte lätt att hänga med i storyn, det handlar om Jason i larv form (vi vet inte vart det kom ifrån) som tar kontroll över människors kroppar. Vi har Jasons halvsyster som är den sista som verkligen kan döda Jason för någon annledning, vi har refferenser till både Michael Myers då en av filmens karaktärer lämnar av sin dotter i närheten, vi hittar Necronomicon ex- mortis i familjen Voorhees gamla hem, detta var menat att starta en crossover mellan Freddy, Jason och Ash Williams från Evil Dead serien, en crossover vi tillslut fick i serietidningen Freddy Vs Jason Vs Ash och dess uppföljare, nightmare warriors. Filmen är en röra, filmen är inte läskig, slutet är svagt och höjdpunkten är att se Freddys handske norpa tag i Jasons mask och bygga upp Freddy VS Jason vilket tog över 10 år att åstakomma. Specialleffekterna är väl det enda positiva man kan nämna, handlingen är python, Jason ser inte bra ut alls, det lilla man får se av han, och bara tanken att han nu tar folks kroppar är ju absurdt.. Jasons nya look är frågevärd men en snygg uppdatering, han ser ut som han redan varit i helvetet och kommit tillbaka. De slänger in mycket ny Lore, lore som senare aldrig användes utan är exklusivt till denna rulle men som film? Nä detta är den sämsta i serien, helt klart, massa nya tiås och tricks, och karaktärer som kommer och går, snygga effekter och ett bra slut, men det räddar inte filmen alls, Jason goes to Hell, the final Friday får 0.5/5 Guldkameror.

Markus
1 Pappan:

Tack, tack, tack! Hade du varit en av dom som ogillar Jason X mer hade vi nog inte kunnats umgåtts mer. Ja, det här är helt klart den sämsta i filmen, utan någon film som kommer i närheten av denna uselhet. Herregud, vad fan tänkte dom? Jävlar, måste nog recensera den själv för att få ut ilskan.