0

Friday the 13th part 4

Jason är dö, länge leve Jason men ett yxhack mot huvudet OCH att bli hängd hjälper inte så mycket och på bårhuset väcks Jason igen och börjar mörda varenda kotte han hittar där.Vi möter sedan familjen Jarvis bestående av mamma Jarvis, äldsta systern Trish och lillebror Tommy som är besatt av monster och skapar egna monster masker. Deras gäststuga hyrs ut till några partajande ungdomar, därbland en ung crispin Glover som har tjejproblem. Vi har även en oskuld som ska få dela rum med en pojke och hon vill inget hellre än att ligga men en kille. Ungdomarna gör sig snabbt hemastada och börjar pöka, bada nakenbad och röka *gasp* gräs tillsammans med 2 tvillingar de hittar.

” it says you’re a deadfuck, a lousy lay”

Tommy och hans syster möter en dag en skum person som hjälper dem med ett motorstopp men mannen verkar ha en hemlig agenda till varför han är i skogen. På kvällen då alla är fulla, höga och festen är i hög fart börjar ungdomarna två och två lämna fest rummet och slinka in på sina rum men idyllen spräcks snart då Jason gör sin entre och börjar hugga ihjäl dem en efter en. Sedan ger sig Jason på familjen Jarvis men med hjälp av mannen som hjälpte dem med motorstoppet börjar de försvara sig då det visar sig att Jaon är annledningen till att han är där, och han har ouppklarade affärer.

“god I’m horny”

Så vad gör de denna gang för att göra filmen speciell?...inget särskilgt, vi har underhållande offer denna gång! Framför allt Crispin Glover som bidrar med en legendarisk dans och Tommy Jarvis som spelas av Corey Feldman, som tillsammans med Corey Heim blev känd som de 2 Coreys under 80 talet och var den tidens N’Sync, alla tjejors önskekille. Tommys masker är rätt coola och vi har här en Jason jägare, något vi inte sett tidigare, någon som är ute och letar specifikt efter Jason. Dödsscenerna har likaså många andra dödsscener i filmserien syckades de av MPAA som förstört fler filmer än Filmfett recenserat under åren En missensvärd del från filmen är då Tommy ser 2 personer ha naket pusskalas och börjar då stöna som en brunstig älg och skutta som en räv som letar lämmar i snön innan hans mor kommer in och drar för gardinerna. En av de bättre i serien faktiskt, underhållande karaktärer trots att vi får några klichéfyllda karaktärer och sega stunder, den är lite överasskande om vem som dör och vem som överlever, det är inte lika uppenbart i denna som det tidigare varit. Crispin Glover i en av sina första roller är kul att se och bjuder på ett par bra dödsscener, en okay film för en filmkväll och Friday the 13th part 4 får 3/5 Guldkameror

Markus