0

Begotten

Begotten är en film, i samma anda som Eraserhead, man vet inte riktigt vad man ser, allt man vet är att det man ser är hemskt. Det finns ingen musik henom hela filmen, bara ljud, ljud som inte ger en något att gå med... vi ser en vanskapt man sitta och skära sig själv i magen, det rinner blod på marken. Det säger inte mycket men enligt filmsidor så ska detta vara en gud som skär sig själv i bitar tills döden  omfamnar honom. Guden ser ut som om leatherface hade gjort ett ansikte av sitt egna ansikte.... hur som helst, ur gudens döda kropp reser sig en kvinna, moder jord som tar vad som återstår av honom till en sista viloplats och tar till vara  på hans sperma, gör sig själv gravid och föder en vuxen man som inte vet ut eller in, men moder jord lämnar han ensam för att klura ut det själv. Min fattning av detta? Gud är död, vi är ensama på jorden och har inget svar på de frågor som gör oss männskliga.

 

Vi får sedan följa moder jords fullvuxna barn då han möter en grupp nomader som binder fast han i vad man antingen tror är ett rep eller en navelsträng för att sedan tortera honom. Efte de fått vad de vill ha av mannen så bränner de honom på bål, sedan dyker moder jord upp och det hela dyker moder Jord upp ...och istället för att välkommna henne våldtar Nomaderna henne till döds. Vad mer hemskheter har filmens regissör E.Elias Merhige på lur i denna film?

 

Som ni märker har jag ändrat lite på review sättet, dessa historier är utspelar sig långsamt och är mer kusligheter  och kort med action, en fantastisk skräckfilm då redan från ruta 1 är det kaotisk stämmning. I vissa scener är det jävligt svårt att se vad som ska föregås, det tog mig en google sökning att inse att typ 12 minuter in i filmen är det kvinnans ädlare delar i bild och hon gnor in guds sperma in i sin slida för att bli gravid, lite fler scener som denna dyker upp men som sagt, filmen är perfekt för halloween, om inte kvällens main feature, varför inte spela denna istället för en trailershow? Filmen ger minst sagt kalla kårar där både bild och ljud bidrar till att skapa en unik skräckfilm. Det är långt ifrån Michael Myers eller Jason skräck, nej nej, detta är som om Bergman korsat med Fredrick Neichze. För att sammanfatta, filmen är ett makabert under. 4/5 Guldkameror. Som film och 4/5 på skita på sig- skalan

Markus