0

2 Vita Huset filmer

Nu är valet över och eftersom det stod mellan två kandidater så vill jag recensera 2 filmer som utspelar sig i USA...närmare bestämt inom det vita huset. Dessa filmer är baserade på böcker...men inte av samma författare.
 
Shadow Conspiracy
 
Charley Cheen spelar Bobby, en god vän och rådgivare till presidenten. När Bobby springer på en f.d kollega som varnar om en konspiration i vita huset för att mörda presidenten, så blir Bobby skraj. Värre blir det när Bobby blir mistänkt förövare. Nu jobbar han med exet Amanda för att stoppa konspirationen.
 
 
Filmen låter helt okej, men filmens första halva är politiskt snack som är lika intressant som en debatt om politik i sig. Sedan drar filmen igång på riktigt. Visst har den bra skådisar som Linda Hamilton, Stephen Lang och Donald Sutherland. Det känns även som en Jack Ryan film. Det vill säga överpatriotisk och inte så minnesvärd, förutom en jakt i ett regeringshus.
 
2 av 5 guldkameror
 
The Sentinel
 
Michael Douglas är Pete, en god vänn till presidenten och ännu godare vänn till presidentens fru. Pete är även en secret service agent och en av de mest respekterade. Men utredaren Agent Morin börjar undra om Pete har ren påse i mjölet och efter ett presidentmordhot så undersöks en möjlig attack i vita huset.
 
 
Keither Sutherland är med som Agent Morin och jag finner det rätt udda att både han och hans far var med i liknande filmer. Douglas är bra som vanligt och hans affär med presidentfrun känns rätt vågat. Filmen är faktiskt väldigt spännande med bättre kemi än Shadow Consparacy som känns tråkig. Här är spänningen ibland lite överdriven, men man blir, som tittare, engagerad.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin