0

Strange world of Coffin Joe

Så fort du sätter igång filmen börjar filmens regissör Jose Mojica Marins skrika på dig och berättar att du är välkommen till Coffin Joes kusliga värld och vad som hända skall är ett hav av möjligheter och självklart är han omgiven av slaskiga kvinnor som skulle kunna älska med vad som helst. Sedan startar filmens första kortfilm, The Dollmaker som börjar med en lång intro sekvens med bilder från andra av Jose Mojica Marins filmer för att sedan klippa till ett disco där folk dansar konstigt i ett par minuter.  I San Paolo bor en dockmakare som är känd för att göra så fina realistiska dockor, han får speciellt komplimanger för dess ögon och ett par tjuvar hör om dockmakarens framgångar och tänker att hans shop skulle vara ett bra ställe att råna. Samma kväll anfalls mannen i sitt hem och misshandlar han och våldtar hans döttrar. Men männens överhand går snabbt förlorat då tjejerna tar i med hårdhandskarna och visar varför deras pappas dockögon ser så realistiska ut på kuppen.

 

 Sir Not appearing in this movie

Nästa historia heter Tara (Besatthet)  handlar om en ballongförsäljare som ser en mycket vacker kvinna och blir snabbt förälskad i henne och börjar förfölja henne (med sina ballonger). Han har dock osis för att kvinnan ska gifta sig, men även hon har tyvärr osis då hon blir mördad framför kyrkoporten av en annan kvinna. Synd och allt ja, men ballong försäljaren tänker att man kanske endå kan inleda en kärleksaffär med henne, död eller levande. Den tredje historien, Ideologi  börjar med att  Dr. Alfredo på live tv berättar om sin teori att kärlek inte finns. Detta uttalande blir rätt kontroversiellt och en av männen på ”debatt teamet” Senior Odez, spelad av regissören han själv i ful peruk. Odez bjuder med sig Anos hem till sig där han ska motbevisa Anos teori. Den inte ont anande Alfredo  har en hel kväll av tortyr, masochism och nakna bruttor framför sig.

 

 När Markus drar ner byxorna

Coffin Joe medverkar inte i någon av dessa 3 historier utan filmen är mer en akt för att visa vad mer som sker i den populära karaktärens universum, typ 35 år innan Marvel började göra det. Ja denna Creepshow liknande film har sina stunder, men jämnfört mot Marins 2 tidigare filmer (detta är den 3dje filmen från Coffin Joe Universumet vad jag vet) men för det mesta är filmen rätt slapp idag. Våldtäcks scenen och necrofilin i den andra historien var troligen brutal som fan på 60 talet och är lite cringeworthy idag men inte lika mycket. Filmens kvalité är rätt b då bilden oftast hakar och audiot inte är synkat vid vissa tillfällen men för en sådan här b-film är det lite av charmen.  Den andre historien är rätt seg i jämnförelse, det är en stum berättelse och ibland visas många sega scener i real tid men trots att inga ord yttras ser man på ansiktsuttryck va dde tycker och tänker, men denna historia blir snabbt överdrivet mörk med nekrofili och fotfetish. Skulle jag välja en story som var bäst skulle jag nog säga sista men det är svårt att avgöra då ingen riktigt sticker ut i mängden. The Strange World of Coffin Joe får 2/5 Guldkameror.

 

Markus