0

King Kong VS Godzilla

Suprise! Fler apor!

 Faketality

Över Chile sker det konstanta jordbävningar och plan med mat och i Japan har man fått stora isberg i sina vatten. Men nog om det, vi har en Japansk forskare, Dr. Mikino som uppfunnit ett medel som gör att bär växer sig 4 gånger så stora och odlas endast på en liten ö där djur äter av bären, det har gjort att en stor gud har poppat upp på ön som ingen har sett. Dr. MIkano skickar ett par av anställda hos Mr. Takos tv företag, Sakurai och Kinsaburo  till ön där bären växer och försöka övertala urinvånarna av ön att ge dem massa bär som de hellre vill behålla och ge till sin gud.Mikanos giriga undersåte säger till dessa männ att hitta monstret också för att tjärna snabba cash. Medans männen förbereder sig för sitt Ö äventyr hittar en Ubåt ett stort isblock som de börjar bråka med.....dumt misstag för i isblocket finns Godzilla som legat nerfryst sen Godzilla Raids Again.  Insatstyrkan sätts in för att försöka få ner monstret, men de misslyckas katastrofalt.

 I många scener ser det ut som slutscenen i Casablanca.....fast med 2 gigantiska monster

Samtidigt anländer Sakurai och Kinsaburo till Faro Island, inte Skull Island som är bosatt av japaner i blackface och de är lika välkommna som inflensa på julafton hos infödingarna. Men de erbjuder musik och cigaretter (till och med till barnen...) så får de stanna på egen risk. Enligt nyhetsbyrån så är Godzilla påväg hem till X där han föddes och på Faro Island möter Sakurai och Kinsaburo den legendariska besten Kong efter Kong räddat byn från en stor bläckfisk. Det första Kong gör efteråt är att supa säg full på bärdricka. Duon bestämmer sig för att resa hem och ta Kong med sig och Tako snor snabbt åt sig ägo för Gorillan. FN får idén att låta KIng Kong och Godzilla slåss mot varandra ihop om att Kong kommer kunna utplåna Godzilla...med hjälp av elektricitet?

 YOU CANT HAVE DESERT UNTIL YOU FINISH YOUR VEGGIES MOTHER FUCKER!

Egentligen var Kong knappt 20 meter så för att göra matchen mer rättvis så pumpa de upp Kong till Godzilla och gjorde figuren till en man i kostym för att slippa spendera cash på stop motion. På min DVD kopia går det endast att få Engelsk audio på så jag bryter mot min egna regel mot att endast se film på orginalspråket. Denna version gör som orginella Godzilla filmen och slänger in scener med amerikanska skådespelare och använder även musik från Universal klassiker som Creature from the Black Lagoon och Wolfman. Karaktärerna är rätt gnälliga och det finns bättre karaktärer ur Godzilla universumet men de är absolut inte de värsta, de är medelmåtta. Höjdpunkten är såklart att se King Kong slåss mot Godzilla, men många lär tycka att det är underligt att elekricitet ger Kong styrka, detta är på grund av att Kongs roll egentligen var skriven till ett monster skapat att Dr. Frankenstein. Detta skedde aldrig men idén användes till en annan bra Kaiju film vid namn Frankenstein Conquers the World. Andra höjdpunkter är att se Godzilla förstöra städer och KIng Kong bli hög på bär, samt bilden av massa helikoptrar som bär Kong till Godzilla. Det är första gången båda monstrerna filmades i färg och anses vara en av de bästa Monster Rumble filmerna och det är den fan, och är en av Godzillas roligaste äventyr. Visst finns det delar som verkligen är utdragna eller rent sagt dåliga men överlag är filmen en av de bättre äldre Godzilla filmerna. Nyligen fick vi nyheten att en reboot på denna goa monster film och jag ser fram emot den som bara den. King Kong vs Godzilla får 3.5/5 Guldkameror. Godzilla serien höll i sig ett jäkla tag men TOHOs version av King Kong hade endast 1 till äventyr (om man bortser från Tysk dubbning av många godzilla filmer där de har dubbat om så att King Kong är med i flera titlar men förklädd som Jet Jaguar, wtf), gissa vilken film vi kommer se härnäst?

 Markus