0

Tintin och de blå apelsinerna

Professor Kalkyl har skrivit en bok om världshunger och sitter nu i TV och disskuterar boken i tv, hans teori lyder att olda plantor i öknen och andra oanvända uttrymmen i världen. Hans idé får svar från många ”galningar” som Haddock så snällt kallar dem och får många svar, ett av dem är ett paket innehållande en blå apelsin men Tintin är som vanligt skeptisk då det paketet inte innehöll något brev.Apelsinen är dock full av överasskningar då det visar sig att den lyser i mörkret och är tydligen efterspanad då de får inbrott den natten, men Tintin slår fjolligt ner dem och skrämmer bort dem men ack för sent då de hinner sno den blåa apelsinen. Kalkyl tar inte nyheten bra och åker till Zalamea, mannen som skickade den och Tintin och Haddock hänger såklart med till Valencia där han bor. I Valencia träffar de Zalameas assistenter och får kolla runt i hans labb där han slapat de blå apelsinerna men ingen Zalamea. Efter Milou blivit drogad börjar Tintin misstänka att Zalamea blivit kidnappad och en undersökning inleds. Det visar sig också att Kalkyl kidnappats på grund av hans nyfikenhet.
Som vilken komedi som helst slutar skiten på ett "haha funny" "skämt"...
 
Tro inte fan Tintins teori stämmer då Kalkyl stöter på sin gamle vän Zalamea i fängelsehålan. Tintin och Haddock får hjälp av en ung grabb att hamna på rätt spår i sin utredning och möter världens mest välinformerade gatubarn som ger dem information om en man med en blå draktatuering som var med vid en kidnappning de bevittnat. Nu anses också Tintin och Haddock vara försvinna och tyvärr skickad Dupontarna in för att hitta dem. Tack vare barnen får de veta att svaret kan finnas på hotell Röda Åsnan så de beger sig dit för att få svar om vad som hänt deras vän Kalkyl.
Deez Glowing testicles will be all I need for mein master plan!
 
Innan du frågar, Blå apelsiner är ett uttryck I Frankrike som jag inte har någon aning om vad det betyder så det får ni allt ta och googla! Som förra filmen är Haddock den bästa delen av filmen, Dupontarna är skit dåliga, Kalkyl funkar bäst som animerad karaktär då det är mer irriterande att se enriktig person agera på Kalkyls sätt och Tintin har mer personlighet än en burk surströmming. De använder fortfarande en männska för att göra Milous slall vilket är mer uppenbart än att mitt rum skulle behöva dammsugas. En ändring från den förra filmen är att de försöker omformatera ett par bildrutor till att passa i i serietidningen med en låda med text i vissa scener medans bilden stårstilla och sedan börjar spelas när textrutan försvinner. Lagom till 80-års kalaset av Tintinsläpptes ett påpekande att Tintin är gay då hans karaktärism och levnadsstil är rätt vanligt (enlight tidingen) för många unga gay men, jag har absolut inget problem med att Tintin är gay (men det hade nog fan Frankrike som gick till motattack...) men killen som spelar Tintin måste ha vetat för fy fan vad det han spelar karaktären som en stereotypsik homosexuell. Än en gång är Dupontarna helt värdelösa i denna film och har återigen en mycket irriterande theme sång som spelas i alla deras scener som förra filmen. Filmen i sig är en repeat av förra, samma cast, samma typ av humor, samma stil av action men för någon annledning sägs denna vara sämre än den förra men jag tycker de båda är på samma nivå. Tintin och de Blå Apelsinerna får också 2/5 Guldkameror.
Markus