0

Lethal Weapon

Jag hade mer än gärna velat ta uppföljarna denna veckan, men så blir tyvärr inte fallet. Dom väntar vi med. Men här kommer DÖDLIGT VAPEN!
"Now that's a real badge, I'm a real cop, and this is a real fucking gun!"
Den lugna polisen Roger Murtaugh fyller 50 år och känner sig gammal. Han funderar på att pensionera sig när han får ett nytt fall. En drogmissbrukande kvinna har tagit självmord. Kvinnan är dotter till en av Rogers vänner, Michael. Med en ny kollega i form av den galne och självmordsbenägna Martin Riggs åker båda partnerna för att träffa Michael. Men han förklarar att han är med i en större kriminell liga och därefter dödas han. Martin och Riggs jobbar tillsammans för att knäcka fallet, men jobbet är allt ifrån enkelt. Och det är inte lätt för dom att jobba tillsammans.
"Okay, clown, no bullshit! You wanna kill yourself?"
Lethal Weapon drog igång hela buddy-cop temat på riktigt under 80-talet och det är en riktigt bra början. Stabil, lagom galen, lagom ledsam och komisk. Den är episodisk som Dirty Harry, men det är som tur är, inte uppföljarna. Mel Gibson jobbar bra med Danny Glover, och deras gemenskap är en av filmvärldens bästa duos. Men filmen är inte perfekt.
Har 80-tals fans blivit "blinda" av nostalgin?
Ljudet är verkligen inte mycket att ha. Actionscenerna är högljuda, musiken och dialogen lågmäld. Skurkarna är lite av ett tråkigt hinder och actionscenerna känns oftast sådär. Synd, då Tom Atkins och Gary Busey är med.
 
Men trots detta landar den på en stabil 3 av 5 guldkameror.
 
Robin