0

Earth Vs the Flying saucers

Rapporter om UFOn strömmar in från hela världen. I Dayton i Ohio tas dessa rapporter in och militären får order om att attackera så fort man ser ett flygande tefat. Dr. Russell Marvin och hans fru Carol är påväg mot ett forskningsinstitut där de skjuter upp satiliter angående människans kommande resa ut i rymden, projekt Skyhook. Deras fridfulla resa hejdas dock då ett UFO poppar upp och chockerar dem. De når sin destination och påbörjar att skjuta upp Raket nummer 11 utan problem men de finner att ljudet från det flygande tefatet hamnat på Marvins bandspelare. Carols pappa, en general vid namn John Henley har nyheter från Panama, ett av Russels raketer har skjutits ner av UFOna, det finns inte en enda kvar då resten också skjutits ner i olika delar av världen. Under middag med generalen berättar de om UFOna och så får de nyheten om att kontakt med raket 11 brytits. Russell skickar upp Raket nummer 12, men denna avfyrning störs av ett av uforna som landar på jorden, och kommer ut. Militärens svar på detta? Skjuta skiten ur dem men endast en av dem dör, nu är rymdvarelserna förbannade och förklarar krig.

 "DAMN IT FRANK! YOU'VE BEEN DRINKING AGAIN HAVEN'T YOU???!"

Carols pappa tas ombord på skeppet och berättar hur sura de är för att de endast möttes med våld när de försökte ta kontakt. Russell få ett medelande från UFOrna att de ska möta honom men Russell tar bandet med sig bandet till pentagon som inte tror på honom men de kontaktar honom igen och ger honom order att möta dem snarast. Efter att ha brutit mot flera lagar så anländer Russell till destinationen med flera av hans kollegor. Alienserna berättar att 11 misstag skett angående deras medverkan i nerskjutningen av Russells raketer och vill att Russell ska övertala världens ledare att samlas och förbereda sig för en invasion.

 "Dildo Man, AWAY!"

Ingen ser en Ray Harryhausen film för att se människorna, det vi vill se är stop motion monster som löper amok, och I denna film går de verkligen berserk, så mycket att till och med Tim Burton gjorde flera homages till de scener med ufona I Mars Attacks! En av hans bästa rullar......jag måste fan se om den någongång snart, det var på tok för länge sen. Kopian av filmen jag har är tyvärr colorized, ett billigt trick som får filmen att gå från en grym, färglös värld där allt hopp är ute att se ut som ett barnprogram. Filmens ”monster” de flygande tefaten är lätta i design men funkar bra, de ser bättre ut än CGI ialla fall, men jag förstår Harryhausen när han säger att denna är den film han tycker minst om utav de filmer han jobbat på, de ger inte så mycket tillfälle att experimintera med rörelser utan det går bara att snurra på objektet istället för att bli kreativ med olika rörelser. Earth VS the Flying Saucers är en bra sci-fi med bra effekter och explosioner. Det är en sju jävla underhållande b-rulle och en av mina favoriter inom sci-fi rullarna som kom ut på 50-talet tillsammans med The Day Earth Stood Still som inte bara är en av de bästa sci-fi filmer någonsin, utan en av de bästa filmer någonsin, Earth vs FS är dock inte utav samma kaliber men endå sju jävla bra med ett klimax som likaså Harryhausens andra svart vita filmer är filmens höjdpunkt och har även den sällsynta bedriften att ha bra karaktärer. Earth vs the flying saucers får svag 4 av 5 guldkameror.

Markus