0

Beverly Hills Cop

Sista inläggen för Buddy/Cop-temat blir alla Beverly Hills Cop-filmerna. Eller...Snuten i Hollywood. Here we go!
Toootally not a bad guy here, folks!
 
Alex Foley jobbar som snut och hans första uppdrag i filmen blir en katastrof i form av en förödande biljakt. Men trots att chefen är på honom som en råtta i röven så har bossen respekt för Alex. Nåväl, Alex bästa polare från hans kriminella bana, Mike, är tillbaka i stan. Han snackar lite om sitt f.d jobb och BANG, dödas utanför Alex lägenhet.
 
Alex drar till Beverly Hills för att hitta killen Mike jobbade för. Men när han stöter på den rika Victor Meitland blir han snart utkastad genom ett fönster. Alex vet att han har hittat rätt. Två poliser, Billy Rosenwood och Sgt. Taggart, får veta om Alex privata undersökning och sätts in för att förhindra kaos i deras stad. Men Alex leker bara med sina förföljare och använder dom som redskap i sin egna undersökning.
"This is the cleanest and nicest police car I've ever been in in my life. This thing's nicer than my apartment."
 
Beverly Hills Cop är mer komisk än Lethal Weapon och trots dess brister i action så fungerar den väl. Själv älskar jag Alex jobbiga flabb och hur han retas med sina förföljande snutar. Och det är där buddy/cop temat kommer in, vilket även syns i uppföljarna. Musiken är skön och den passar ostiga 80-talet. Och skurken förtjänar stryk!
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin