0

The Golden Voyage of Sinbad

En dag när Sinbad och hans gäng av sjöbusar är ute och åker båt ser besättningen en stor fågel (som senare visar sig vara en drake). Då en av de försöker skjuta ner fågeln tappar den en guldbricka. Denna bricka ger Sinbad en syn av en vacker kvinna och andra illusioner medans han bär på medaljongen men väcks då stormen som pågår utanför hans kabin sätter båten på fel kurs. Snbad är säker på att allt har med hans dröm om trollkarlar och mystiska kvinnor att göra och bestämmer sig för att landsätta båten på den närmsta land, Marabia. EN av männen ur hans dröm poppar upp på ön och begär att Sinbad ska ge honom medaljongen som tydligen tillhör honom, men Sinbad är smart och skrämmer mannens häst och flyr till närmsta stad. Mannen som jagar Sinbad visar sig vara den svarta prinsen och han har magiska krafter. Då staden ser Sinbads medaljong tas han in till sultanen. Sultanen berättar att prins Koura vill åt kungariket och att de båda bör sluta en allians.

 "Trust in Allah, but tie up your camel!"

Sinbd får veta att hans amulett är en del av ett pussel med 2 till delar som leder till en hemlighet som kan förgöra Koura. Sp Sinbad erbjuder sig att ge sig ut för att leta efter den 3dje delen då sultaten redan har den andra delen då de får reda på vart den delen kan vara med Koura har avslyssnat dem hela tiden så nu är det ett race, försten till sista medaljong delen. Sinbad hittar kvinnan ifrån hans dröm och köper henne av en slavhandlare i utbyte mot att Sinbad tar med slavdrivarens värdelösa son på sin resa. Medans Sinbad flörtar med tjejen ur drömmen och leder sin besättning så summonar Koura mörka krafter och förvandlar Sinbads galijonsfigur till ett levande väsen som attackerar båten. Det blir den första av många hinder genom Sinbads långa resa full av monster, levande statyer, urinvånare och trollkarlar.

 "He who is patient obtains."

Uj, precis som första Sinbad filmen vi gick igenom för några dagar sen är denna full av vita skådisar som spelar en annan nationalitet men denna har en ursäkt, den är gjord på 70-talet precis efter 60-talet då amerika blev mer och mer populerat av mer exotiska raser, men endå, detta pågåt ännu! Med Gods of Egypt som fått mycket skit för deras såkallade whitewashing, den får mer skit för sin white washing än det faktum att filmen är asdålig. Golden Voyage är precis som 7th Voyage är skådespelet bra, effekterna är lika fantastiska som vanligt och filmsetten är magnifika, lite sämre insmältning denna gången, man ser mycket mer när docka och människa intergrerar att det är olika kvalité på klippen/blue screen används. Tom Baker känd som den 4de Doktor Who spelar den onde Koura, han är bra i rollen så det finns lite sevärde i denna film för fans av den serien. Slavhandlarens son är världens största fjomp, och som tur är gör besättningen narr av honom ofta så denna gången är den dumma karaktären ett välkommet tillskott då det visar mer av karaktärernas humorfulla sida. Statyerna som rör sig i filmen rör sig mycket bra och ljudeffekterna gör dem endast mer levande. Golden voyage of Sinbad är inte LIKA bra som 7th voyage men är endå ett ton av kul, underhållande och fachinerande filmskapande. Slutet är mycket bra och resan dit är en enda lång upptäcksfärd. The Golden Voyage of Sinbad får 3/5 Guldkameror.

 Markus