0

The Brain

Kom ni ihåg My Uncle The Alien? En jätte-b film jag recenserade för något år sedan. En kille ville köpa den och efter lite diskution så blev det ett byte. Jag skeppade My Uncle till USA och fick...The Brain! En b-film om en levande jättehjärna. Sign me up anytime!
 
Som omlaget visar sä är detta en äkta kvalitetsfilm.
 
Becky har en skum levande mardröm, som taget ur Nightmare on Elm Street och attackerar monstret som försöker döda henne. Men...monstret visar sig vara...Beckys mamma! Därefter slängs Becky ut genom ett fönster. Becky gick hos Jims skola och Jim är en busig "unge" som ser ut som att han är 30 bast. Han tvingas gå hos tv-psykologen Dr Blake och genomgår ett experiment. Men Jim gillar inte Dr Blake och sticker. Men snart får han veta sanningen. Dr Blake använder en jättestor, levande hjärna som inte kommer låta Jim fly så lätt. Dr Blake är en jättekändis i samhället som tv-psykolog, men hans program visar sig hypnotisera tv-tittarna och han använder denna makt för att få alla, inklusive polisen att jaga efter Jim och Jims flickvän.
 
Bad brain! BAD BRAIN!
 
Detta är en fattig mans Videodrome eller Scanners. Och där fungerar den helt okej. Effekterna med jättehjärnan som äter folk och "tuggar" medans den går är både skitfult och skitsnyggt samtidigt. För en sak är säker. Jag vill fan inte se den fula saken i mina drömmar! Lägg till att Dr Blake säger "That's food for thought!" när hjärnan äter upp ett offer. Ja, filmen har sina stunder.
 
DERP!
 
Synd bara att filmen är så tråkig. Och dum. Den använder klyschor på ett dåligt sätt, för att dra ut på tiden och sånt är bara lamt. Kul dock att David Gale spelar Dr Blake. Han minns vi ur Re-Animator som Carl Hill, läkaren med "the good head on his shoulders".
 
2 av 5 guldkameror.
 
Robin