0

Carnage

Roman Polanski har slängt ihop en...komedi? Tro det eller ej, men detta är som en udda variant av Sienfield och Grotesco. Och det fungerar suveränt!
 
Två par träffas i en lägenhet. Anledningen är att deras två barn har just hamnat i bråk och en av barnen fick två tänder utslagna. Allt börjar fint då båda paren kommer överens helt okej. Men snart börjar Penelope undra om Alan, mobbarens far, ens bryr sig om sin son, då han nästan aldrig spenderar tid med sin familj. Därefter påbörjas spiralen. Konvsersationen blir ett verbalt krig med roliga händelser och överdramatiserade ögonblick. Allt lider till att alla blir packade och vrålar ut sina ursinnen mot varandra.
 
"MY PURSE! I had my entire LIFE in it!"
 
Michael (John C Reilly) är den högljuda pappan som alltid är vänlig och förstående mot alla. Penelope (Jodie Foster) blir sur på Michael för att han är för trevlig mot alla, och får snart gråtattacker av sin frustration. Advokaten Alan (Cristoph Waltz) tycker mötet är löjligt överhuvudtaget och vill bara gå vidare till sitt jobb, där han behövs för ett nuvarande arbete. Hans fru, Nancy (Kate Winslet) får spyrattacker, vilket leder till en kaotisk scen då kläder skall tvättas och böcker ska räddas. Och detta är bara början på en jävligt rolig och ganska djup film.
"MY PHONE! I had my entire LIFE in it!"
 
Som fallet med 12 Angry Men, så utspelar sig filmen enbart i en lägenhet. Men det fungerar perfekt. Faktiskt, så känns filmen nästan lite för kort, utan ett äkta avslut.
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin