0

Self/Less

Ben Kingsley spelar den äldre, stenrika Damian. Men Damian är döende. Han påstår att han inte är rädd för döden, men när han får ett erbjudande att föra över sin själ till en biologiskt odlad människa beslutar han sig att utföra operationen. Damian vaknar upp på ett skötbord i Pheonix labatorium som den unge Edward Kidner (spelad av Ryan Raynolds) och börjar leva sitt unga, friare liv. Snart börjar Edward minnas saker, i sitt liv som Mark. Nu börjar Edward besluta sig att hitta sanningen om vem Mark var, och vilka experiment Pheonix labbet utför.
 
Att se den unge Edward spela basket, perfekt klippt till grym musik är något bland de bästa klippjobben jag sett. Faktum är att när vi ser den unge Edward leva livet är allt underbart att studera. Synd bara att resten av filmen är lite ojämn.
 
 
Vi har en del klyschor här och där som ska framgå som en stor överaskning. Men egentligen så är det lite tunt genomfört och ger inte så mycket för oss tittare. Det är mer en axelryckning som vi får som publik. Men filmen hoppar till att bli en vass action/thriller med några smått spännande möten och jakter, som inte känns alltför utdragna, tack och lov. Så man har ändå behållt storyn, som påminner om Total Recall i grunden.
 
 
Filmen landar på 3 av 5 guldkameror.
 
Robin