0

In Time

Justin Timberlake spelar den fattiga Will Salas, i en framtid där pengar ersätts med tid. Man måste verkligen jobba röven av sig för att få mer "tid". Rinner tiden ut så dör du, vilket händer med Wills moder. En dag råkar Wills komma i kontakt med en snubbe som snackar om hur fel systemet är. Han för över all sin tid till Will, och mycket tid är det Will får! Sedan dör snubben efter ett självmord där han blir en pannkaka med extra sylt.
Nu har Will råd att åka till de rika kvarteren, med ambitionen att hämnas sin moders död. Lustigt nog får han hjälp av den rika Sylvia, spelad av Amanda Seyfried. Men vem är deras största nemesis, förutom Minute Men, de kända prisjägarna? Jo, Sylvias pappa, såklart!
In Time är inte dödsallvarlig, utan den är lite lagom skämtsam för dom som inte tar filmen så seriöst. Detta fungerar ändå bra som en balansgång. De som inte tycker om science fiction delen kan annars njuta av Boney and Clyde känslan då Will och Sylvia blir ett romantiskt och farligt par på en farlig resa. Deras värsta fiende är dessutom Raymond, spelad av Cillian Murphy.
 
Men In Time (låter som Men in Black!) har sina tabbar. En skitful bilvolt, som ser ut som en leksaksbil. En story som berättas lite vagt i sin trovärdighet och ingen specifik scen som fastnar. Trots detta är den mer än godkänd ur mitt perspektiv!
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin