0

ID:A

En kvinna vaknar upp vid en å utan minne (låter som mina lördags morgonar, detta), hon vet inte vem hon är eller vart hon kommer ifrån. Hon tar in på hotell där hon möter en snäll snubbe, Pierre som serverar henne käk å såklart vin (vi är ju i Holland endå) och kvinnan säger att hennes namn är Aliena Amiel, K,bry tycker Pierre och lämnar henne ensam. Aliena öppnar sin väska där hon finner miljontals Euro och finner att hon har massa ärr på kroppen. Hon får flashbacks då nyheterna berättar om en mördad politiker och då hon inte minns någonting så börjar hon själv leta efter en koppking mellan Ugo, den mördade politikern och henne och inte blir det bättre av att skumma typer dyker upp på hotellet som verkar vara ute efter henne så hon lämnar hotellet tillsammans med Pierre.Pierre får reda på att Aliena inte heter Aliena och att hon har någon koppling till Ugos mord och med hjälp av en bok får hon reda på att hon kan danska så hon är troligen dansk så hon stylar först om sig och ger sig av direkt till Danmark.
kollar man noga på nattduksbordet, så kan man inte bara se en av de 7 dödssynderna i bruk, men ocså ett alkohol problem..
Aliena tar ett Danskt namn…Ida då folk verkar känna henne vid det namnet och verkar vara gift med en Just Orre, en känd operasångare och de bor i ett stort fint hus. Ida börjar undersöka sitt hus för att se vem hon egentligen har gift sig med men just då ringer (tydligen) bekant till henne och ber henne att komma ner till henne för att prata. Hon märker att hon blir förföljd och flyr genom hela stan från män i läderjackor i en vit van. Hon vill ha reda på vad fan som händer så hon lejer en privat dektitiv och sen åker hon till sin bekanta som visar sig vara hennes syster och fy fan vad komplicerad filmen är O_O.  Så tydligen har systern lite bevis till vad som kan ha hänt Hollands minister så hon också har massa bilder på en blod man som dykt upp i många ledtrådar och det visar sig att de är närmre än man någonsin kunde ha gissat. Vad har Ugo för koppling till Ida och hennes familj?
varför tycker b-rudar att man ser bra ut när man sminkar upp ig och ser solbränd ut? 2 till nyanser och det skulle kunna tas som blackface för 17!

ID:A har ett bra team bakom sig när det kommer till redigeringen är najs, fin gradeing för att vara en skandinavisk produktion När man ser filmen kan man inte förstå att huvudrollsinnehaverskan inte är fransos på riktigt, hon är dansk, hela rullen är en dansk produktion med mycket franska, För en fransman kanske hennes franska låter skit, men jag tycker den låter helt okay, men vad vet jag (förutom din portkod så mucka inte). ID:A börjar rätt segt och denna seghet sitter i. Vissa filmer gör den där känslan av ovisshet mycket bra, en sån där film man får svaren stegvist, men för ID:A funkar det inte så värst bra för att man spenderar för lång tid i ovisshet och trots att historien går framåt verkar det ta en evighet innan man får några ledtrådar. Ta t.ex i Shutter Island där får vi veta vad Mark Ruffalos roll gör, vart de är på väg, och även vem Leos påhittade karaktär är. Sedan kommer de till ön och får ett fall + beskrivning. Tittaren vet ingenting om vad som egentligen hänt men får en bild av vad alla tror kan ha hänt, många bra filmer med liknande premis ger en bra historia att utgå ifrån men om den är sann eller ej är det filmen ska ta reda på eller vilka delar av den som är sann. I ID:A får vi veta att ID:A är inblandad i ett mord på en karaktär vi aldrig sett, och polisen jagar en man, vi har här en historia bara för att huvudkaraktären vill att det ska vara en historia, och hon har inte brottom. En vettigare människa hade inte sökt upp problem men ID:A gör det gärna trots att hon spenderar en lång stund i filmen med att behandlas som en drottning. ID:A är en seg film som saknar riktning men bjuder på lite spänning då och då och de mångspråkiga skådespelarna är bra i sina roller och detta spindelnät av komplicerade vändningar blir bättre ju längre in man kommer men inte mycket bättre. ID:A får 2/5 guldkameror.
 
Markus