0

Primeval

Vi börjar med en film som jag velat se ända sedan den kom ut typ 2007, men som jag aldrig riktigt ansträngt mig för att se...förrän nu
Any croc who has to say " I am the most bloodthirsty croc is not a real bloodthirsty croc!

En massgrav hittas i Burundi och en vit kvinna tar över ärendet att ta hand om kropparna. Till sin stora fasa hittar hon ännu en massgrav men när hon börjar gräva så börjar jorden skaka och ett monster till krokodil attackerar och äter upp henne. Detta ser ut som ett jobb för de gudssända amerikanarna då en amerikansk journalist vid namn Tim skickas till olycksplatsen för att samla info....och FÅNGA den...what the fuck? Till sin hjälp får han en krokodiljägare vid namn Matt. Men Burundi är mitt uppe i ett inbördeskrig och vägen till Gustave, namnet jättekrokodilen är lång och full av faror och romans (hjälten ser en kvinna och det är uppenbart att dessa 2 kommer bli betuttade i varandra). Båten attackeras av soldater och sedan glöms det bort och vi befinner oss i en liten afrikansk by där Gustave kräver ännu ett offer.
Schi-Schna-Schappi bitch!

I byn finns det en stor brutal krigsherre som fått sitt namn efter krokodilen Gustave då de båda är lika brutala och krigsherren (vi kallar fanskapet för det så vi inte blir förvirrade) gör uppdraget mycket svårare.de hamnar i byn där barnet dog och där slösar vi lite tid så filmen blir över 90 minuter. Med hjälp av lokalbefolkingen bygger vår hjälte och croc hunter samt en jägare en bur som ska kunna hålla Gustave fånge. Men med inbördeskriget utbredning, dumma bikaraktärer som förvärrar saker och ting och för att minst inte nämna en gigantisk hunrig krokodil som mer än gärna äter upp varenda jävel om han så får chansen sitter våra hjältar i en tajt sits.
-insert Schnappi joke later,that shit never gets old huehuehue-

Baserad på "verkliga händelser" då en gigantisk krokodil vid namn Gustave käkade upp massa människor. Förutom att ha exakt samma namn som en av mina favorit tv-serier så är filmen rätt medelmåtta, vilket är det värsta en film kan vara. Hjälten Tim är rätt jäkla ointressant och spelas av en snubbe som snabbt skulle kunna kallas för skådespelare men filmen innehåller lite coolt krokodilaction och det är väl det vi är här för att se? Filmen skulle egentligen haft premiär 2006 men slungades till 2007 för att undvika att den skulle jämnföras med det årets stora krokodil rulle, Rogue, och utav dessa 2 filmer så är Rogue den bättre filmen. Filmens token black guy är inte bara irriterande utan en av hans första scener går ut på att han sjunger en stereotypisk ooga booga sång.... vi har kommit så långt sedan 50-talets gorilla filmer.... Och som  tidigare nämnt, det är så jävla uppenbart att Tim och den enda jävla kvinnan i filmen kommer bli betuttade i varandra, nej seriöst det är mer uppenbart än att Robins nästa filmreview kommer bli en sci-fi eller action film.. Låg på skräck, dåligt klippning, ointressanta karaktärer men en cool krokodil och inget större å klaga på gör så Primeval får 1.5/5 Guldkameror. Krokodil vecka är nu igång!
 
Markus