0

JANUARIS BÄSTA: Chicago Cab

Januari är över, och jävlar vad många sköna filmer jag har sett! Eller...det har ju varit en del skräp också. Den sämsta denna månaden var Snuten I Hollywood 3. Den skiten tar vi upp senare i år, möjligtvis till sommaren. Men nu tar vi Chicago Cab, även kallad Hell Cab, baserad på en känd teater-föreställning. Teatern är nog kändare än filmen, vilket leder till att bilderna från filmen har medioker kvalitet. Sorry about that!
Roger Ebert har en vass recension av filmen. Rekomenderas att kolla upp.
En vanlig, tungt rökande, lagom fattig snubbe kör taxi på dagarna. Han har hållit på i några månader. Taxin är kass och kylan från de kommande juldagarna pressas in i den kalla bilen. Han är en trevlig kille som gillar att samtala med sina kunder. Han är cynisk över julens dagar och cynismen blir inte bättre av den jobbiga dagen han får, med kunder med jobbiga personligheter. Han utsätts för en drogpåverkad Michael Shannon, en jävligt konstig och creepy John Cusack samt Julliane Moore, som just blivit våldtagen.
I'm soooo sick of Mulder calling me all the time! Jeez!
Filmen passar perfekt på natten, då dess lagom ledsamma historia passar som en mörk godnatt-saga. John C. Reilly verkar först vara en trevlig man i en fin kärleksrelation till en receptionist. Allt verkar frid och fröjd tills han erkänner för chaffisen att han bara vill knulla henne. Chaffisen gör något åt saken och besöker hennes arbetsplats. Istället för att bli en romantisk relation mellan chaffisen och receptionisten, så berättar han ur sitt hjärta att hon förtjänar bättre. Detta är den vackraste jävla scenen i hela filmen! Han går för att förmodligen aldrig träffa henne igen...
Shannon e creepy as föck.
Chicago Cab kostade bara en tia på en loppis, men ta mig fan vilken fin film det är! En gömd pärla med oväntat bra djup. Huvudrollen kan vara den bästa karaktären jag sett någonsin, och han har inte ens ett namn! Hans cynism, blandat med hans goda hjärta passar in i den mörka värld han besöker en julnatt. Och det är kul att se de olika kända namnen poppa fram, där Ironside bland annat har en cameo.
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin