0

Bride of Chucky

Chucky är död och hans kropp ligger I ett lager tillsammans med Leatherfaces motorsåg, Myers mask å Freddys handske men en snut hämtar ett hemligt paket. Snuten kör sedan till ett lager men nyfikenheten får det bästa av han då han tittar i påsen men dras tillbaka av en mystisk person som visar sig vara en het kvinna vid namn Tiffany som mutat snuten att hämta vad som återstår av chuckys kropp efter den blev sönderstrimlad i slutet av Childs Play 3. Ett montage med en ritual, en ohelig ramsa och ett offerlamm senare lever Chucky och det är back to buissness. Vi får även möta filmens hjältar i form av Jade och Jesse, ett par som är rena rama Romeo och Julia då Xs pappa inte tillåter att de träffas så de får använda sin homosexuella kompis som sköld.  Kul fotnot som vi sätter här...handligen utspelar sig n månad efter Childs Play 3.... continiutuen är jävligt bra.... jag är shockad..

Jade, when you're 18 you can go to hell for all I care. But until then, I'm stuck with you, and I'll be damned if I'm gonna let you embarass me by winding up on Jerry Springer with some trailer trash low-life.”

Då Jades pappa är snut finns det ingenstans Jade å Jesse kan gulligulla så de bestämmer sig för att rymma med varandra. Chucky är dock sur på Tiffany efter de bråkat så han mördar henne och gör en docka av henne. Tiffany blir inte glad men gör en makeover och lurar Jesse som de bor grannar med att leverera dockorna till staden där Chuckys mänskliga kropp ligger begravd för de behöver medaljongen som finns runt hans hals,  för en god slant men Chucky och Tiff får en bra idé, de ska ta över parets kroppar.  Det blir en roadtrip fullt av döda kroppar, romantik, sex, dockor och en ilsken polis till pappa i bagageluckan. Kommer våra turturduvor få sina själar tagna? Kommer Chucky å hans nya sidekick få se en annan film? Kommer Ritter kunna bli mer awesome?

”What would Martha Stewart say??” ”FUCK MARTHA STEWART!!!”

Så Efter Childs Play 3 bytte serien totalt riktning och blev en självigenkännande komedi med refferenser till Martha Stewart, Hellraiser och Ritters rolli 3s Company. Chucky får en uppdatering, nu med stora ärr och det är denna look flest personer känner till idag. Hur är filmen? Underhållande, den är rätt go faktiskt, skämten funkar, Chucky och hans flickvän är en bra blandning och de ger oss precis vad vi vill ha, mer chucky medans de inte tar bort någonting, de bara lägger till utan att det blir för mycket. Är filmen ett modernt mästerverk? Noooo men det är en av de bättre senare installationerna efter Scream gjorde skräckfilmer till en uttjatad kliché, vad hade vi efter det? halloween Ressurection?...Jason X? Hellraiser: Hellworld??!, Tandlä......nej fan jag gillade tandläkaren 2... Bride of Chucky gör lite vad Scream gjorde men gör det bättre. John Ritter är fanatisk i sin roll som överbeskyddande pappa medans resten av karaktärerna är helt okay, vi har bögen som är överfeminin men han får en cool dödsscen, vi har romeo och julia paret som man faktiskt bryr sig om....har jag gått å blivit blödig på äldre dagar?? Bride of Chucky tog Chucky in i milleniumet, något många skräckikoner inte lyckades överleva, med millenium skiftet försvann många skräckkaraktärer såsom Cancyman, Tall Man (som ÄNTLIGEN gör comeback i den framtida Phantasm Ravenger) och mindre b-karaktärer men Chucky serien levde vidare. Är filmen läskig? Nej, den har dock några jävligt bra dödsscener, intressant premis och ett par bra skämt + Jennifer Tillys urringing och är ett steg i rätt riktning ifrån Childs Play 3 men denna riktning ledde inte precis rätt..... men det tar vi nästa gång! Fram tills dess får Bride of Chucky 3/5 Guldkameror. John Ritter är fan filmens bästa karaktär.

Markus