0

Harry Potter och dödsrelikerna Part 2.

Hogwarts är i Snapes kontroll, alla som inte är med Slytherin tillfånga tas. Potter och gänget är upptagna med att begrava en av de döda från slaget i förra filmen. Med goblinen Griphook så börjar de disskutera Bellatrix Lestranges bankvalv på Gringgotts i utbyte mot Griffindors svärd. Förklädda till några dödsätare tar de sig förbi vakter och även en drake når de Lestranges valv. Med en tillfångatagen drake flyr trion norpar de Hufflepuffs kopp efter Griphook föråder dem för sin egna girighet. De teleporterar sig till byn där Dumbledores bror bor som motvilligt hjälper dem (han och Dumbledores band var inte så bra) och tar sig in på Hogwarts via den enda hemiga vägen som dödsätarna inte känner till.

 

På Hogwarts så bygger Harry upp en arme av Griffindor för att hitta Ravenclaws horokrux, som äckelhoran Luna gissar på är ett diadem. Harry och hans rebeller möter Snape och avslöjar hans hemska dåd och det är McGonagall som jagar bort honom från skolan. Hon sätter alla Slytherins elever i finkan och sätter alla andra på ett horokrux jakt men med Malfoy och hans goons i vägen så blir det jobbigt .

 

Innan vi börjar med tankar och tyck....JAG ÄR JÄVLIGT glad över att Warwick Davis ÄNTLIGEN får skina, denna gång som Griphook, en roll som Verne Troyer spelade i De Vises Sten, han är en av seriens bästa skådisar och får äntligen en större roll än Professor Frenscick, just det, han har vart med hela serien som en annan karaktär som du ens inte tänkt på. Hur som! Nog med Davis  hyllningar och låt oss komma ihåg att Rik Fucking Mayall kunde ha deltagit i Battle of Hogwarts.....jag vet att jag redan har tjattrat om detta men det känns som om jag aldrig kommer få njuta av Harry Potter serien till fyllo. Det är som att gå till ett glassställe och du är sugen som du gillar och så säger glassgubben ” synd att du inte var här för 5 minuter sen, då kunde vi ha blandat din vanilj glass med chokolad glass men den är slut nu”, SÅ känns det att veta att Rik Mayall hade kunnat vara med i denna serie!

 

 

NY PARAGRAF!

Massa karaktärer som vi inte sett på länge får än en gång skina, som John Hurts trollstavs säljare. Detta är fan den bästa i hela serien, det är något jag bara älskar med den, gamla och nya karaktärer möts, de slåss mot andra från serien så man sitter igenom hela filmen  å baa ” OH det är han från 4an, slåss han mot den från 2an?”, sånt ÄLSKAR jag, de gjorde det fantastiskt i Avatar the last airbender serien och gör det nästan lika bra i Harry Potter serien. Tack vare att det är en historia i en magisk miljö så kan de göra en sådan lätt uppgift som att åka gruvvagn till en jävla åktur och även ge oss en spännande åktur i bankvalvet. Förutom alla gamla karaktärer som man fästs sig vid ser vi ställen som Hogwarts och Gringgotts förstöras, det är coolt som bara fan! OCH äldre karaktärer som Rons morsa och McGonagall får skina som bara fan, från att vara hjälpredor deltar de nu själva i en av årtiondets mest välfilmade och välgjorda slutfighter. Och de lägger inte bara allt krut på klimaxet, utan fighten i Ravenclaws lärorum är också briljant. Filmen ger en nästan hela tiden gåshud, så lätt är det, vi får tillexempel återse hemligheternas kammare  ALLT ger sig på nostalgia faktorn och uppdateras även, man får t.ex se Baskeliskens skelett. Harry Potter och Dödsrelikerna är den bästa avslutning man skulle kunna få med armeer av troll, statyer och älskade karaktärer.....men ingen Peeves...sniff... Harry Potter och Dödsrelikerna del 2 får 5/5 Guldkameror och 5/5 på gåshudsskalan. Bäst i serien och ett perfekt sätt att avsluta serien OCH temaveckan på.
 Markus