1

Airport 75

Vi möter Nancy Pyror, en flygvärdinna som är på g till jobbet där hon möter sin man Alan som är ska åka med samma plan som hon ska jobba på till LA. Men Nancy är sur över att Alan bara jobbar och har tid åt att nuppa så deras förhållande är lite bristande just nu. Vi får träffa flera framtida passagerare så som en äldre skådespelerska, ett par nunnor och en ung tjej spelad av Linda Blair som är i akut behov av en njurtransplation och ska sitta i dialysmaskin under hela resan till L.A. och det är livsviktigt att det inte blir några förhinder för då riskerar flckan att dö. Joe Patroni, den enda från förra filmen som återvänder och hans fru och son är med denna gång. Alan bestämmer sig för att inte åka med planet som Nancy är med på och planet lyfter endå. Snart möter vi en Mr. Freeman som också är påväg att lyfta med sitt pyttelilla flygplan för en viktig affärsresa på exakt samma route som det större flygplanet vi följt så länge innan.

 "The poor kid! She's in Washington and her kidney is in Los Angeles."

Under flygturen uppstår flera problem med passagerare, små konflikter mellan pilot och flygvärdinna och vi har än en gång många bollar i luften. Planet blir tvingat att stanna i Saltlake City pga väder eller något. Mr. Freeman får under sin flygtur en hjärtattack och flyger rätt in i huvudplanet och dödar en pilot och slår den andre blind vilket leder till kaos. Nu måste kontroll på marken få tag i en pilot och även få upp denne i planet och den anda som de kan få tag i är Nancys ex, Alan. Kommer Alan rädda dagen? Kommer planet krasha? Kommer våra turturduvor rädda dagen och deras förhållande? Kan Joe Patroni än en gång rädda detta jävla flygbolag?

” Youre a disgrace to the race”

Stjärnorna är fler än någonsin och vissa är verkligen överaskande såsom Jerry Stiller som poppar upp som en av 3 partymän och likheterna mellan Airport 75 och Airplane är stora, vi har barnet i akut behov av vård, piloterna som slås ut, till gitarr spelandet tilloch med harikhrishna medlemmarna. Charlton Heston och Karen Black har en romans under filmen och den väcker inte många känslor men passagerarna är lite mer intressanta än i förra filmen, speciellt Jerry Stillers karaktär men segheten finns fortfarande i sin skinande form. Vi har vissa draman som inte leder någonvart och till och med en ungdom som vill se ett mormon tempel....jag tror inte filmens manusförfattare har egna barn.. hur som helst, denna är lite roligare än förra filmen och mer avslappnade karaktärer, vissa skämt e faktiskt roliga. Annars finns det verkligen inte mycket att säga, vissa skådisar är bra, andra är sämst, handlingne är rätt seg och produktionsvärdet är rätt go men filmen är inte alls orginell så varför ska jag lägga ork på att skriva en orginell review? Airport 75 får 1/5 guldkameror.

Markus
1 Pappan:

Allt med Charlton Heston i får automatiskt ett medelbetyg. Didn't you get the memo??