0

Star Wars Ep VII: The Force Awakens

 
Hög tid för den senaste filmen i rymdsagan, och det är en film några har sågat och några älskar.
 
Rebellerna slåss mot ett nytt hot i galaxen. Stormtroopers finns fortfarande bland oss, nu ledda av en ny ledare, Kylo Ren. Efter ett attentat där en hel by slaktas, så beslutar sig en av dessa Stormtroopers, Finn, att lämna sitt öde och bli en fri man. Efter att ha fritagit en gisslan så krashlandar dom på en sandplanet, där den skrotsamlande Rey befinner sig. Hon upptäcker snart att Stormtroopers är där och letar efter en android, som Finn och gisslan flydde med.
Yo, dawg, did ya see that shit oh maaaaaaaaaaaaan! - Om Star Wars gjordes av Lucas....
 
Så småningom blir Rey indragen i Rebellernas strider och får veta att alla rykten om The Force existerar. Nu måste hon hitta de forna hjältarna, för att ge stabilitet i galaxen. Men farorna är många och Luke Skywalker är nästan omöjlig att hitta.
Captain Phasma fick faktiskt sitt namn från skräck-klassikern Phantasm, som J.J Abrams även skall åter-lansera.
 
Trots sina likheter med de förra filmerna, så som storyn och vissa händelser, så är filmen jävligt grym! The Force Awakens glöder som bäst i sina miljöer och episka strider och sina nya huvudkaraktärer som bär hemligheter och öden som fångar tittaren. Det är en fräsch fläkt att se rollkaraktärer vars öde man inte känner till, och där allt är ovisst för oss tittare.
Effekterna sätter verkligen tårar av glädje.
 
The Force Awakens är långt ifrån perfekt. Den känns lite för lång ibland och vissa element känns lite lösa. Vi får en ny Death Star för tredje gången, vilket känns lite udda och Kylo Ren är för ung, trots att han är den enda Sith-Lord som någonsin pyrt av så mycket vrede. Dessutom är det kanske för mycket bio-film för att avnjutas på Blu-ray. Jag har inte köpt filmen ännu.
 
Jag ser väldigt mycket fram emot framtida filmer och detta är något att verkligen hylla. 4 av 5 guldkameror.
En av förra årets bästa filmer, enbart besegrad av Fury Road.
 
Med dessa ord avslutas filmtemat för denna veckan och återgår till sin normala sjukhet. Tack och hej!
 
Robin