0

Star Wars Ep VI: Return of the Jedi

 
Le grand finale på Star Wars-sagan, förutom den nya serien då. Och nu ligger alla korten på bordet, spelet är över och hjältarna sitter i skiten.
Palpetine ser ut som Hans Moleman.
 
Han Solo är kidnappad och träffar på sin ärkefiende, Jabba The Hut! Våra hjältar försöker rädda Solo ur sin fångenskap, men tas själva tillfånga och måste slå sin väg ut. Samtidigt återuppbyggs den gamla Death Star, nu med en sköld runt dess bas, som gör vapnet omöjligt att förinta. Eller? Palpetine dyker upp på Death Star och träffar Vader för första gången ansikte mot ansikte. Tillsammans är deras plan att föra Luke till deras tillhåll, för att han ska kunna bli ett med deras dark side.
Kommer Luke rädda världen med sin skitcoola action-hjälte-kostym?
 
Få upplösningar är så episka som denna filmen! Synd att George dåliga smak för CGI slängs in och en dataanimerad spyfest till musiknummer dyker upp i några sekunder. Det är skiten som är värst i filmen. De gulliga Ewoks-björnar som dyker upp i filmens sista halva är både bra och dåliga. De förstör inte filmens episka känsla, men sänker förhoppningarna lite. Att Leia påstår att hon minns sin mor hänger inte alls ihop med prequels, då hennes mor dog direkt efter förlossningen.
Actionscenerna är spot-fucking on!
 
Return of the Jedi är magisk på alla sätt och vis. En perfekt final i serien, även om slutduellen skulle kunna vara mer laddad.
 
4 av 5 guldkameror.
 
Nästa gång ser vi hur kraften återfödds.
 
Robin